A DC-univerzum eddigi legnagyobb sikerét a Wonder Woman érte el. Ez a szuperhősfilmjük kapta legjobb kritikákat, és Amerikában már bevétel terén is lepipálta a többi DC-produkciót. A Csodanő bámulatos fogadtatásával még inkább megnőttek az elvárások a Marvel első, női főszereplőt felvonultató szuperhősfilmjével, a Captain Marvel-lel szemben. Azt már régóta lehetett tudni, hogy Brie Larson alakítja a címszereplőt, a Comic-Conon viszont újabb részleteket árultak el a készülő produkcióról.

Brie LarsonForrás: Marvel

A film a kilencvenes években fog játszódni, ami minden bizonnyal azt eredményezi majd, hogy kapunk jó pár frappáns popkulturális utalást az évtized közkedvelt filmjeire és zenéire. Captain Marvel bemutatkozása mellett egy régi ismerős is tiszteletét teszi majd benne. A Samuel L. Jackson által megformált Nick Fury ráadásul két ép szemmel, szemfedő nélkül akciózik majd, így joggal bízhatunk abban, hogy ebből az előzményfilmből ki fog derülni, hogyan vakult meg a bal szemére a fekete bőrkabátos ügynök.

A képregényben Fury a második világháború idején hajtott végre egy küldetést Amerika Kapitánnyal és Buckyval, amikor egy gránátrobbanás megsebesítette a szemét. A filmben nyilván más magyarázatot kapunk majd a sérülésére.

Samuel L. Jackson mint Nick Fury a Bosszúállók egyik plakátjánForrás: Fórum Hungary

A Captain Marvel-ben a címszereplő szuperhős egy földönkívüli faj képviselőivel, a skrullokkal fog megküzdeni. Erre a hírre a képregényrajongók biztosan felkapják majd a fejüket, hiszen a skrullok fontos szerepet töltenek be a Marvel-univerzumban.

Legfontosabb tulajdonságok, hogy alapból ugyan hüllőszerű lények, de képesek megváltoztatni az alakjukat, és más fajokat imitálni. A Secret Invasion című képregény-ciklusban szuperhősök alakját vették fel, és álltak be a helyükre. Így próbálták meg elfoglalni a Földet. Sokan már azt találgatják, hogy melyik Bosszúállóról fog kiderülni a jövőre érkező Infinity War-ban, hogy valójában skrull.

A Captain Marvel-re még sokat kell várni, 2019. március 8-ra tűzték ki a premierdátumát.