Spike Jonze-nak sokkal gyakrabban kellene nagyjátékfilmet rendeznie. A rendkívül eredeti, hajmeresztő ötletekkel teli John Malkovich-menet-tel indított 1999-ben, de azóta csak három további egész estés produkciót készített, utoljára A nő-t, amellyel meg is nyerte a legjobb forgatókönyvnek járó Oscart. Most úgy tűnik, hogy ismét aktivizálta magát, és egy titkos projekten dolgozik Frank Ocean zenésszel és Brad Pitt-tel.

Spike Jonze a 2014-es Oscar-gálánForrás: AFP

A rendező két héten belül már másodszor bukkant fel Ocean koncertjén. Ezúttal a Los Angeles-i FYF fesztiválon filmezte Brad Pittet. Miközben a Carpenter Close To You számát játszotta zenekar, a színész a színpad szélén állva játszotta azt, hogy telefonál. Mindezt a kivetítőn követhette a közönség.

Jelen pillanatban még nem tudni, pontosan mit forgat Jonze. Videoklip-rendezőként vált ismertté, a mai napig készít klipeket zenekaroknak, így elképzelhető, hogy most is ez történik, de Pitt részvétele miatt esélyesebb, hogy egy játékfilmről van szó.

Amíg tisztázódik a helyzet, bátran ajánljuk megnézésre Jonze legutóbbi reklámfilmjét, amelyben a Rendes fickók-ból ismert Margaret Qualley kápráztat el minket a tánctudásával.