Manapság bevett gyakorlat, hogy a hollywoodi szuperprodukciókhoz pótforgatást rendelnek el, ez önmagában még nem jelenti azt, hogy bajban lenne a film. Az utólag szükségessé vált jelenetek rögzítését általában egy-két hét alatt le szokták zavarni, Az Igazság Ligája esetében azonban jóval nagyobb pótforgatásra volt szükség: a Variety forrásai két hónapos időtartamról számoltak be, a munkálatok szokatlanul nagy összeggel, 25 millió dollárral növelték meg a szuperhősfilm költségvetését.

Az Igazság LigájaForrás: InterCom

Gal Gadot és Ben Affleck nem forgat más filmet, nekik nem okozott gondot ott lenni a pótforgatáson, a Supermant megformáló Henry Cavill viszont már nyakig benne van a Mission: Impossible 6 munkálataiban, pár hete Új-Zélandon forgattak, így vele már jóval nehezebb volt időpontot egyeztetni.  

Henry Cavill a Misson: Impossible 6 forgatásánForrás: Paramount

Ráadásul Cavill bajuszt növesztett Tom Cruise akciófilmje kedvéért, amit nem vághatott le, így aztán kénytelen volt bajuszt viselve eljátszani a köpenyes szuperhőst a pótforgatásokon. Az arcszőrzetet az utómunka során digitálisan fogják eltávolítani a képről.

Bízzunk benne, hogy ki fog szivárogni néhány forgatási fotó a bajuszos Supermanről. Az internetet természetesen rögtön ellepték a házilag barkácsolt képek, nekünk ez a kedvencünk:

Az Igazság Ligája forgatását Zack Snyder kezdte el, de családi tragédia miatt hátralépett, és a Bosszúállók rendezője, Joss Whedon csiszolja készre a filmet. A Variety több forrásból úgy tudja, hogy a Snyder által felvett akciójelenetekkel elégedett a stúdió, a pótforgatásokon párbeszédeket vesznek fel. Whedon többek között a Bosszúállók-ban is bebizonyította, hogy nagy tehetsége van a humoros és önirónikus dialógok írásához, amelyek közelebb hozzák a nézőkhöz a szuperhősöket.

Remélhetőleg Snyder és Whedon rendezői stílusának a keveredéséből egy egységes és élvezetes egész kerekedik ki, nem pedig egy Suicide Squad-hoz hasonlatos zagyvaság. Az Igazság Ligá-jához néhány napja kiadtak egy rendkívül látványos új előzetest, a film  november 16-tól látható a magyar mozikban.