James Cameron nyakig benne van az Avatar folytatásainak a munkálataiban: 2020-ban jön a második rész, és ha a terv változatlan marad, 2025-ig további három résszel fog előállni. A rendező szépen betáblázta magát, de valahogy még így is időt tudott szorítani arra, hogy egy másik teremténye, a Terminator-filmek jövőjével is foglalkozzon. A jogok 2019 szállnak vissza rá, és nagy tervei vannak a sorozattal – minderről a News Australia-nak mesélt:

„David Ellison producerrel vagyok tárgyalásban, aki a Terminator-franchise globális jogait birtokolja. Az amerikai jogok másfél év múlva visszakerülnek hozzám, szóval arról beszélgetünk, hogy mit lehetne csinálni a sorozattal. Jelenleg egy három filmen át ívelő történet felé hajlunk, és újra akarjuk fogalmazni a franchise-t.”

James Cameron és George Lucas a CinemaCon nevű rendezvényen 2011-benForrás: AFP/2011 Getty Images/Ethan Miller

Cameron tehát egy trilógiában gondolkodik, amely újraindítja a sorozatot. Januárban robbant a hír, hogy a Deadpool rendezőjét, Tim Millert felkérték egy Terminator-reboot elkészítésére. Érdekes lesz látni, hogy vajon Miller is a nagy terv része vagy sem. Azt nem tartjuk reálisnak, hogy Cameron az Avatar-ok mellett még az új Terminator-film rendezését is bevállalja, valószínűleg producerként őrködik majd a franchise felett.

A hírműsorban arról is beszélt, hogy ugyan nem tartja sokra az utolsó három részt, de Arnold Schwarzeneggerhez fűződő barátsága miatt támogatta ezeket a filmeket a megjelenésük idején, és sosem volt túlságosan negatív véleménnyel róluk.

Emilia Clarke, Arnold Schwarzenegger és Jai Courtney a Terminator: Genisys című filmbenForrás: UIP-Duna Film

A Terminator: Genisys-t is támogatta a premier időszakában, egy videóban arról beszélt, hogy az ötödik rész tisztelettel viszonyul az első két epizódhoz, és újból életre keltette a franchise-t. Aki látta a Genisys-t, az tudja, hogy mindez nagyon messze van az igazságtól.