Becsajozik a vámpír a Kádár-kori Magyarországon

Nagy Zsolt a Terápia című tévésorozatban
Vágólapra másolva!
Nagy Zsolt főszereplésével, Drakulics elvtárs címmel romantikus vámpírtörténet készül. Az Isteni műszakkal feltűnt Bodzsár Márk második mozifilmjét 449 millió forinttal támogatta a Filmalap, a forgatás októberben kezdődik, a premier jövő őszre várható.
Vágólapra másolva!

A hetvenes években játszódó Drakulics elvtárs egy romantikus vámpírtörténetet mesél el. A vámpír (Nagy Zsolt, aki nemrég szállt ki az Apró mesék-ből) nyugatról látogat haza a Kádár-kori Magyarországra, és rögtön az állambiztonság célkeresztjébe kerül. A titkosszolgálati megfigyelés során bontakozik ki a szerelem közte és a beszervezésével megbízott fiatal elvtársnő között.

Nagy Zsolt a Terápia című tévésorozatban Fotó: Vermes Kata - HBO

„A romantikus komédia kém- és vámpírfilmes elemeket vegyít, és olyan fénytörésben mutatja meg a Kádár-kort, amilyenben még soha nem láttuk." – vallják az alkotók.

A film rendezője Bodzsár Márk, akinek az Isteni műszak után a Drakulics elvtárs lesz a második mozifilmje. A forgatókönyv megírásában dramaturgként segítették a Nemes Jeles László Sunset című filmjének főszerepét játszó Jakab Juli, illetve az Aranyélet első évadának vezető írója, Tasnádi István is. A végleges forgatókönyv a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával készült.

A producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila, az operatőr Reich Dániel, a látványtervező Ágh Márton, a vágó Kovács Zoltán lesz.

Andy Vajna és Bodzsár Márk az Isteni műszak forgatásán Forrás: MTI/Kallos Bea

A harmincas évek hollywoodi sztárja, Lugosi Béla után Nagy Zsolt lesz a következő magyar színész, aki vámpírt alakít a mozivásznon. A forgatás októberben kezdődik, és a tervek szerint a Drakulics elvtárs jövő ősszel kerül a mozikba.

Plakátterv a Drakulics elvtárs című filmhez Forrás: Filmalap