Spielberg elárulta, melyik Indiana Jones-filmet szereti a legkevésbé

2017.08.02. 14:58

Spielberg sem tévedhetetlen, ezt bizonyítja a Meztelenek és bolondok, a Hook, az Örökké, a Hadak útján, vagy épp az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, a rendező azonban egy teljesen másik Indiana Jones-filmmel elégedetlen. Az HBO-n fog debütálni egy Spielberg című dokumentumfilm a híres rendezőről, amelynek alkotója, Susan Lacy az októberi vetítés előtt felfedett belőle egy érdekes részletet, miszerint a kalapos régészprofesszorról szóló filmjei közül Spielberg az Indiana Jones és a végzet templomá-t szereti a legkevésbé.

Harrison Ford, Jonathan Ke Quan és Kate Capshaw az Indiana Jones és a végzet temploma című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A rendező sosem titkolta az ellenérzéseit, 1989-ben például így nyilatkozott a második Indiana Jones-ról: „Egyáltalán nem voltam elégedett a második filmmel. Túl sötét volt, túl sok időt töltött a föld alatt, és túlságosan ijesztőre sikeredett. Túltett még a Poltergeist-en is. Egy cseppnyi sincs a személyiségemből a Végzet templomá-ban.”

Kate Capshaw, Steven Spielberg, George Lucas és Harrison Ford az Indiana Jones és a végzet temploma forgatásánForrás: UIP Dunafilm

Annyi pozitív hozadéka mindenképpen volt az Indiana Jones és a végzet templomá-nak a rendező számára, hogy ennek a filmnek a forgatásán ismerte meg későbbi feleségét, Kate Capshaw-t, akivel már huszanhat éve házasok, és hét gyermeket nevelnek közösen.

Az ötödik Indiana Jones-film 2020-ban kerülhet a mozikba az akkor már 78 éves Harrison Forddal a főszerepben.

Harrison Ford a Férfias játékokbanForrás: UIP Dunafilm
Amióta az eszünket tudjuk, Harrison Fordnál nincs menőbb
Hetvenöt éves Harrison Ford, mindannyiunk kedvenc férfisztárja. Nem sok színésznek adatik meg, hogy öt éven belül három filmtörténeti és popkulturális legendát is létrehozzon, amelyek közül lehetetlen eldönteni, melyiket szeretjük jobban. Harrison Ford előtt tisztelgő összeállításunkban megemlékezünk Han Solóról, Indiana Jonesról és Rick Deckardról, illetve öt másik emlékezetes szerepéről is. Továbbá eláruljuk, melyik legendás rockzenekarnak gályázott a pályája elején, hogyan vált belőle akciósztár, és melyik filmjében volt a legszívdöglesztőbb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK