Most már hivatalosan is a minyonoké a világ legsikeresebb animációfilmes franchise-a. A Gru 3 a hétvégén 21,2 millió dollárt csorgatott az Illumination Entertainment kasszájába, és ezzel átvette a vezetést a bevételi toplistákon.

Gru 3Forrás: UIP Dunafilm

Eddig egy morcos ogre és egy szószátyár szamár lopta be magát a legtöbb ember szívébe, a Shrek-filmek – a Csizmás, a kandúr-ral együtt – 3,51 milliárd dollárt kerestek pályafutásuk során. A Gru-filmek – a Minyonok-kal együtt – viszont már 3,528 milliárdnál tartanak, és ez a szám csak tovább fog emelkedni, hiszen a Gru 3-at még mindig vetítik. A minyonos poénokat a magyarok sem unják, a harmadik Gru-ra már több mint félmillióan váltottak jegyet, és ezzel az eredménnyel az összes idei filmet lepipálta a magyar mozikban.

Gru 3Forrás: UIP Dunafilm

Az elsőbbségért a legtöbbet a Minyonok tettek, ezek a csetlő-botló sárga tojások önálló filmjükkel 1 milliárd és 159 millió dollárt vihettek haza a mozikból, náluk többet csak a Disney tudott keresni a Jégvarázs-zsal, amely 1 milliárd 287 millió dollárral vezeti az animációfilmes bevételi listát. A Gru 3 nagy valószínűséggel nem fogja megközelíteni ezt a teljesítményt, a rekordkísérletnek legközelebb 2020 nyarán futhatnak neki, amikor mozikba kerül a Minyonok 2.