Ha A bérlő-t rendező Roman Polanski vette volna kezelésbe Fassbinder Lolá-ját, akkor született volna olyan feszült, csábító és ironikus pszichoszexuális thriller a kezei között, amilyen a Thirst Street. Legalábbis ezt állítják a kritikusok, akik látták már Nathan Silver filmjét a New York-i Tribeca Filmfesztiválon.

Lindsay Burdge a Thirst Street című filmbenForrás: Samuel Goldwyn Films

Gina munkáját tekintve légiutas-kísérő, személyiségére nézve láthatatlan ember. Senki nem veszi észre, és ő se nagyon vesz észre senkit. Zárkózott, félénk nő, akit a munkatársai elvisznek lazítani a párizsi szabadnapjukon, Gina pedig váratlanul összejön egy csapossal. Szenvedélye hamar őrült szerelembe, vagy ahogy a franciák mondják, amour fou-ba csap át, és amikor képbe kerül a férfi exe, egyre mélyebbre csúszik a félreértések, a megcsalások és az önsanyargatás spiráljába.

Damien Bonnard és Lindsay Burdge a Thirst Street című filmbenForrás: Samuel Goldwyn Films

A Thirst Street annak mélyére ás, hogy mi történik, ha egy introvertált nő megleli magában a szenvedélyt, felfedezi a szerelmet, és kivetkőzik magából. Gina Párizsba költözik, egy utcába a szerelmével, csaposként vállal állást, elkezd kihívó ruhákban járni, és úgy tűnik, mintha zaklatni kezdené Jerome-ot, aki egyéjszakás kalandnak hitte a kapcsolatukat.

Lindsay Burdge (őrá a diákjával kavaró tanárnőről szóló, borzongató A Teacher-ben figyeltünk fel először) alakítja a nőt egyre fenyegetőbb szexualitással, a férfit a bajszos macsó Damien Bonnard (az Állva maradni című tavalyi botrányfilm főszereplője) adja, de Anjelica Hustont is hallhatjuk a filmben cinikus narrátorként.

Az előzetes alapján a zöldben és vörösben játszó, érzéki neonfények mellett némi fanyar humorba is beáztatja pszichothrillerét a rendező, aki Fassbinder hetvenes évekbeli drámái előtt akart fejet hajtani, és a női szenvedély lélektanát felrajzolni a szélesvászonra.

Hogy ez sikerült-e neki, az majd kiderül, ha végre moziforgalmazásba kerül a Thirst Street, ami egyelőre a fesztiválköröket rója, és csak New Yorkban és Los Angelesben van kitűzve bemutatója szeptember végére.