Ha csak a számokat nézzük, szép siker volt Chris Pratt és Jennifer Lawrence űrrománca, az Utazók, hiszen majdnem megháromszorozta a 110 millió dolláros költségvetését. De sokan botrányosnak ítélték a filmet, pontosabban a történet egyik mozzanatát (és innen értelemszerűen spoilerek következnek), amikor a hibernációból felébredt gépész (Pratt) felkelti az egyik utastársát (Lawrence), hogy ne egyedül töltse el az utazásból hátralévő kilencven évet, de ezzel egyben halálra is ítéli a nőt.

Jennifer Lawrence és Chris Pratt az Utazók című filmbenForrás: InterCom

Súlyos erkölcsi döntés, amit a forgatókönyv nem járt alaposan körbe, és egy akciódús fináléval megpróbálta elkenni a problémát. Nem akart antihőst faragni Chris Prattből, se végiggondolni a kényes döntést, és úgy tett, mintha szép romantikus filmet lehetne kerekíteni ebből a történetből.

Pedig nem lehetett, erre hívták fel a figyelmet a kritikák (köztük a miénk is), és erre jött rá később Jennifer Lawrence is, aki a Vogue friss interjújában egyetértett azokkal, akik szerint azzal kellett volna kezdődnie a történetnek, hogy felébred az ő karaktere.

„Csalódtam magamban, amiért nem szúrtam ki ezt. A forgatókönyvet gyönyörűnek találtam – egy kifacsart, bonyolult szerelmes történetnek. A film egyáltalán nem volt kudarc, és nem is szégyellem egyáltalán. Csak jobban bele kellett volna ásnom magam pár dologba, mielőtt igent mondtam rá.”

Jennifer Lawrence és Chris Pratt az Utazók című filmbenForrás: InterCom

Ebben a változatban Lawrence szemén keresztül ismertük volna meg a történetet, vele szimpatizáltunk volna, amikor lelepleződik a film nagy csavarja, a gépész döntése pedig valószínűleg egy flashbackben bontakozott volna ki. Máshova tolhatták volna a hangsúlyokat, és az is jobb lett volna talán, ha a párnak hosszú szembesítések és beszélgetések során kell megoldania a problémáját, és nem úgy, hogy az űrhajót fenyegető katasztrófa eltereli a figyelmüket.

Jennifer Lawrence és Chris Pratt az UtazókbanForrás: InterCom
Nézze meg Jennifer Lawrence élete első szexjelenetét!
Először az ágy közelében hullik le a fekete ruha, és derül fény Lawrence káprázatos alakjára, de aztán már az ebédlőben sem tudnak uralkodni magukon, és a színésznő az asztalon átmászva cserkészi be a férfit. Nézze meg az Utazók szexjelenetét!