Szokatlan módon csütörtök helyett kedden került a mozikba a Filmalap egymilliárd forintos támogatásával készült Pappa pia. Csupó Gábor musicaljét szétcincálták a kritikák, de az eddigi nézőszámok alapján úgy tűnik, a közönség vevő rá: egy nap alatt 10 892-en ültek be a Szabó Kimmel Tamás és Nagy Feró főszereplésével készült zenés vígjátékra.

Szabó Kimmel Tamás és Nagy Feró a Pappa pia című filmbenForrás: Megafilm

Ez egy erős nyitás, ami az utóbbi idők magyar filmjei közül csak a Kincsem-éhez mérhető. Herendi Gábor lovas kalandja március 16-án került a mozikba, de már egy nappal előtte a nemzeti ünnepen is teljes gőzzel vetítették. Két nap alatt 18 702 nézőt gyűjtött a csodaló története, az első nap volt az izmosabb, akkor több mint tízezren fizettek be a Kincsem-re.

A Pappa pia vetítései telt házasok voltak az Aréna Pláza, a Westend, a székesfehérvári és a debreceni Cinema City mozikban is, a balatonlellei és zalakarosi kertmozikból pedig sok érdeklődő kiszorult, mert elfogytak a jegyek.

Egy ilyen kezdés után a következő mérföldkő a Pappa pia számára a százezer néző lesz, a kérdés pedig, hogy ezt milyen gyorsan tudja majd elérni. A Kincsem-nek tíz napba telt.