Az emberek szeretik, ha Ryan Reynolds felnőtteknek szóló vígjátékban garázdálkodik: tavaly kasszát robbantott a pofátlanul szabad szájú és a nézőkhöz is kibeszélő szuperhősként a Deadpool-ban, most pedig a szintén piros karikás Sokkal több mint testőr-rel ugrott az első helyre a hétvégén.

Samuel L. Jackson és Ryan Reynolds a Sokkal több mint testőr című filmbenForrás: Freeman Film

Az amerikai kritikák csak mérsékelten voltak lelkesek, a Rotten Tomatoest átböngészve ártalmatlan hülyéskedésnek tűnik a film, ami a kilencvenes évekbeli zsarukomédiák hagyományát eleveníti fel a kibírhatatlan szuperbűnöző (Samuel L. Jackson) és az őt védő testőr (Ryan Reynolds) akcióvígjátékában. De a Több mint testőr-t parodizáló marketinget, plusz a vicces beszólásokkal és menő akciókkal teli előzeteseket is nagyon eltalálták, valószínűleg ez érződik a 21 millió dolláros nyitáson, ami nem eget rengető összeg, de szép teljesítmény egy 29 millió dolláros filmtől.

Daniel Craig a Logan Lucky – A tuti balhé című filmbenForrás: Vertigo Media

Sajnos Steven Soderbergh már nem örülhet ennyire, az amerikaiak valamiért nem voltak kíváncsiak arra, ahogy a kiszőkített James Bond és a Star Wars-filmek főgonosza kirabolja egy autóversenypálya kasszáját. A Logan Lucky-ban három testvér (Channing Tatum, Riley Keough és Adam Driver) egy bűnöző (Daniel Craig) segítségével keveredik kellemesen őrült és sajátosan abszurd heistkalandba, de a három filmsztár és Elvis Presley unokája csak 8 millió dollárt tudott gyűjteni a hétvégén, hiába imádták a kritikusok Soderbergh mozis visszatérését.

Még szerencse, hogy Luc Bessonhoz (Valerian és az ezer bolygó városa) hasonlóan Soderbergh is a külföldi forgalmazási jogok eladásával fedezte a filmje - szintén 29 millió dolláros - költségeit, így nem fog bukni a Logan Lucky-val, még ha sok pénz valószínűleg nem is áll majd a házhoz.

Elizabeth Olsen a Wind River – Gyilkos nyomon című filmbenForrás: Vertigo Media

A dobogó második fokára az Annabelle 2: A teremtés fért fel, a Girls Trip átlépte a százmilliós bevételi határt, a Dunkirk pedig továbbra is izgalomban tartja a nézőket. A tizedik helyet a Sicario és A préri urai írójának első rendezése, a hozzánk szeptemberben érkező Wind River csípte meg, amit a limitált nyitás után közel 700 moziban kezdtek el játszani, és ezzel 3 millió dollárt keresett Jeremy Renner és Elizabeth Olsen fagyos krimije.

Tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Sokkal több mint testőr ($21,6 / $21,6)
2. Annabelle 2: A teremtés ($15,5 / $64)
3. Logan Lucky – A tuti balhé ($8 / $8)
4. Dunkirk ($6,7 / $165,5)
5. A mogyoró-meló 2. ($5,1 / $17,6)
6. Az Emoji-film ($4,3 / $71,7)
7. Pókember: Hazatérés ($4,2 / $314)
8. Girls Trip ($3,8 / $103,9)
9. A Setét Torony ($3,7 / $41,6)
10. Wind River – Gyilkos nyomon ($3 / $4,1)