Aki nem tévés elvonókúrán töltötte az elmúlt évtizedet, biztosan találkozott már Michael K. Williamsszel: a Drót-ban erkölcsös utcai tolvajként ijesztgetett minket, a Gengszterkorzó-ban szeszcsempészként kapaszkodtunk fel vele a bűnözés ranglétráján, az Aznap éjjel című börtöndrámában nyújtott maffiavezér-alakításáért pedig még Emmy-re is jelölték.

Michael K. Williams a Gengszterkorzó című sorozatbanForrás: HBO

Williams filmekben is gyakran játszik apró, de emlékezetes mellékszerepeket (12 év rabszolgaság, Az út, Hideg nyomon stb.), a továbbra is cím nélküli Han Solo-spinoffban például egy félig ember, félig állat harcost alakított volna fehér kimonóban, de Ron Howard, a Phil Lord és Chris Miller helyére ültetett rendező kivágta őt a filmből. A probléma a szokásos: nem tudták egyeztetni a pótforgatások menetrendjét Williamsszel, aki jelenleg Dél-Afrikában dolgozik egy kémfilmen.

„Amikor felkérték Ron Howardot, hogy fejezze be a filmet, újra kellett forgatni pár részt, amiben játszottam, hogy passzoljon az új irányhoz, amelybe a producerek és Ron el akarta vinni a filmet” – mesélte a színész a Deadline-nak. A pótforgatáshoz Londonba kellett volna utaznia a nyáron, de ezt nem tudta megoldani, így inkább kivágták a karakterét a filmből.

Michael K. Williams A drót című sorozatbanForrás: HBO

Williams reméli, hogy egyszer majd szerepelhet egy Star Wars-ban, de a Han Solo-film helyett legközelebb a The Red Sea Diving Resort című thriller színvonalát fogja emelni a jelenlétével, amit az eredeti, izraeli Homeland atyja, Gideon Raff ír és rendez Chris Evans főszereplésével. A film azt a titkos műveletet eleveníti fel, amely során izraeli ügynökök üldözött zsidókat mentettek ki a hetvenes évek végén és a nyolcvanas elején Szudánból.