Jennifer Lawrence-t azért bántják, mert nem akar gyereket

2017.08.28. 14:20

Továbbra sem tudunk túl sok mindent Darren Aronofsky és Jennifer Lawrence rejtélyes pszichothrilleréről – azt a keveset itt, itt és itt foglaltuk össze –, de most a Paramount stúdió csillapította kicsit a kíváncsiságunkat, közzétettek ugyanis egy rövid részletet az anyám!-ból. Ez alapján sejtelmesnek és elegánsan ijesztőnek tűnik a film, amiben inkább a mindent átszövő, nyugtalanító hangulattól, mint a hangos ajtócsapkodástól fog kiverni minket a veríték.

Javier Bardem és Jennifer Lawrence az anyám! című filmbenForrás: InterCom

Michelle Pfeiffer egy pohár citromos vízzel a kezében köröz Jennifer Lawrence körül, a cipője kopog a fapadlón, miközben számon kéri a lányt, miért nem akar gyereket. Pfeiffer nagy valószínűséggel a férj (Javier Bardem) édesanyját játssza, és úgy tűnik, nincs szívélyes viszonyban a menyével, hiszen Lawrence először megrökönyödik a kérdésén, majd a passzív-agresszív győzködés hatására egészen megszeppen, és ijedt bociszemeiben megcsomósodik a rettegés.

A jelenet végén Pfeiffer rájön egy fontos dologra, de hogy kinek van igaza a kérdésben (akar-e gyereket Lawrence karaktere, vagy sem), az csak a filmből fog kiderülni. Azt viszont már ennyiből is sejteni lehet, hogy az anyám! egyik plakátja nem véletlenül idézi a Rosemary gyermeké-t: a kiszolgáltatott nő ellen forduló család, a megrendülő psziché, és a gyerekvállalás körül forgó borzalmak mind Polanski klasszikusával mutat frappáns párhuzamokat.

Az anyám! és a Rosemary gyermeke plakátjaForrás: InterCom / Paramount

Az anyám!-at három alkalommal (szeptember 11-én, 13-án és 16-án) is láthatjuk a miskolci Cinefesten, moziforgalmazásba pedig október 19-én kerül Magyarországon a film.

Az anyám! című film végleges plakátjaForrás: UIP-Duna Film