Az Origo Filmklubbon láthatja először a Hetedik alabárdos című magyar vígjáték plakátját, ami vidám színeivel és bolondos fényképeivel jól passzol a filmhez. Vékes Csaba színházi szatírája az örök statisztából főrendezővé előlépő balek (Bánki Gergely) történetét meséli el, reméljük, sok-sok szürreális elemmel és olyan poénokkal, amikről akár Woody Allen is eszünkbe juthat. De már a poszteren is elmosolyodhatunk, mondjuk, a falra a saját fényképét felakasztó Bánki Gergely magabiztos vigyorán, vagy a színház macsóját adó Nagy Ervinen, akin még sosem láttunk ilyen vicces frizurát. Julius Caesaré lehetett hasonló a rossz napjain.

A Hetedik alabárdos plakátjaForrás: Skyfilm / Goór Attila

A plakát azt is elárulja, kik lesznek a film főszereplői: Bánki Gergely és Nagy Ervin mellett Mohai Tamás, aki a filmben szőkített hajjal játssza a szabad szájú, laza srácot, aki rögtön kimondja, ha valamivel nem ért egyet, és Sárközi-Nagy Ilona, akit mi már régóta szeretnénk több magyar filmben látni, de Sas Tamáson kívül (Szinglik éjszakája) a többi rendező eddig csak apró szerepekkel kínálta meg, az Isteni műszak-ban, a Parkoló-ban, vagy az Anyám és más futóbolondok a családból című filmben.

A magyar Uma Thurman most viszont végre egy őrült vígjátékban villanthatja meg a tehetségét, a Hetedik alabárdos előzetesében szőke parókában viccel lezserül, flegmán szívja a cigarettát, és halálra rémül, amikor egy motoros rabló érkezik a színházba. A debreceni Csokonai Színház színésze elcsábítja a hirtelen fontos pozícióba kerülő Bánkit, a folyosón mondja neki, milyen szexi, talán ebből kerekedik az a humorosan túlzó szexjelenet, amikor úgy dobja hátra a haját lovaglópózban, mint egy rossz primadonna.

Bánki Gergely és Sárközi-Nagy Ilona a Hetedik alabárdos című filmbenForrás: Skyfilm

A Hetedik alabárdos-on szeptember 21-től röhöghetünk a moziban.