Nemes Jeles László június 12-én fogott bele a Sunset forgatásába, és 53 nappal később, szeptember 2-án ért a végére. A Saul fia rendezőjének második nagyjátékfilmje az 1910-es években játszódó kosztümös dráma, vagy ahogy ő fogalmazott az Origo Filmklub podcastjában, titokfilm lesz, amiben tágabb értelemben egy civilizáció összeomlásáról fog mesélni. A történet egy Budapestre érkező, fiatal árva lányról, Leiter Íriszről szól, aki szülei kalapboltjában keresne munkát, de az új tulajdonos nem ad neki. Egy idegentől viszont megtudja, hogy van egy bátyja, akiről eddig nem hallott, és a családja után kutatva sötét titokra bukkan.

Nemes Jeles LászlóFotó: Pozsonyi Janka

A stáb nemsokára nekikezd az utómunkálatoknak, de a filmmel csak jövőre fognak elkészülni, a bemutatót 2018 nyarára tűzték ki. Az idei nyáron csak két magyar film került moziba (a Jupiter holdja és a Pappa pia), a forgalmazók valószínűleg nem akartak versenyezni a hollywoodi blockbusterekkel és az embereket a mozitól távol tartó strandidővel, a Saul fiá-nak viszont bejött a júniusi premier két évvel ezelőtt, amihez persze kellett az is, hogy májusban elhozza Cannes-ból a nagydíjat.

A Sunset stábjaForrás: Laokoon Filmgroup / Hermann Ildi

A szenzációs utat bejáró Saul fia után óriási figyelem fog irányulni a Sunset-re, aminek nagy valószínűséggel szintén Cannes-ban ünnepelhetjük majd a premierjét. Hogy utána mi lesz a rendező és a stáb programja, az a fogadtatástól függ, de az már biztos, hogy október közepén Olaszországba utazik Nemes Jeles, hogy mesterkurzust tartson a carboniai filmfesztiválon tehetséges fiatal filmeseknek.

Jakab Juli a Sunsethez készült fotónForrás: Laokoon Filmgroup

Nemes Jeles László korábban már rengeteg érdekességet elárult a Sunset-ről az Origo Filmklubnak: beszélt arról, miért Jakab Juliban látta meg a főszereplőjét, mért fog hasonlítani a századelő Budapestje a korabeli San Franciscóra, és mi ragadta meg őt az 1910-es években. Kiveséztük a film izgalmas és meglepő szereposztását, utánajártunk, ki az a fiatal lány, aki a Sunset második legnagyobb női szerepét kapta, és összegyűjtöttük azt is, mit érdemes tudni a főszerepet játszó Jakab Juliról, akiből akár világsztárt is csinálhat ez a film.