Hazai viszonylatban nagy siker a Pappa pia, három hét alatt több mint 160 ezren néztek meg, ennél több embert csak a Kincsem érdekelt idén a magyar filmek közül. Nem meglepő, hogy a zenés vígjáték készítői már el is gondolkodtak a folytatáson: Tőzsér Attila producer a Borsnak megerősítette, hogy tervezik a Pappa pia 2-t, de részleteket egyelőre nem tudott elárulni.

Pappa piaForrás: Megafilm

„Még nagyon kezdeti szakaszban járunk, például nem tudjuk, hogy a mostani sztorit folytatjuk-e, és azt sem, hogy Csupó Gábor lesz-e ismét a rendező” – nyilatkozta a producer. Csupó az Origo Filmklubnak azt mondta augusztusban, hogy nem akar ingázni Los Angeles és Budapest között, és a közeljövőben nem fog magyar filmet rendezni. Ez persze változhat, hiszen az első részt sem akarta megrendezni, de olyan jól szórakozott Divinyi Réka forgatókönyvén, hogy meggondolta magát.

Csupó Gábor, Kálomista Gábor és Tőzsér Attila a Pappa pia forgatásán tartott sajtótájékoztatónFotó: Mudra László - Origo

A Bors megkérdezte a Filmalapot, hogy a Pappa piá-hoz hasonlóan a folytatást is támogatják-e majd, amire diplomatikus válasz kaptak: „A Filmalap számára öröm, hogy egy újabb magyar film megtalálta a közönségét. A folytatás tervével az alkotók még nem jelentkeztek, ha majd beérkezik a pályázat, akkor a többihez hasonlóan elbíráljuk.”