A színészről az utóbbi időben filmszerepei helyett a depressziója és egykori barátnője öngyilkossága miatt hallani. Egy hónapja ugyan felkerült a netre egy hatperces dokumentumfilm, ami alapján úgy tűnt, a festészetben ki tud teljesedni, a New York-i Divathét alkalmából rendezett vörös szőnyeges eseményen azt nyilatkozta, semminek nincs értelme, pláne az ilyen puccparádéknak.

A színész keresetlen nyíltsággal döngöli földbe az E! News-nak adott pár perces interjújában a teljes szórakoztatóipart. „Legyünk őszinték, ez az egész totál értelmetlen!” – jelenti ki. „Megkerestem a világ legértelmetlenebb eseményét, ezért itt kötöttem ki.” A riporter ezek után megpróbálja meggyőzni arról, hogy igenis fontosak az ikonok, a művészek – mint amilyen ő is –, akik jobbá tehetik a világot, de Jim Carrey csak nevet a saját fontosságán.

Jim Carrey a New York-i Divathét egyik eseményénForrás: AFP

Részben jogos, hogy nem veszi túl komolyan magát, és üdítő változatosság, ha valaki nem üres lózungokat süt el a vörös szőnyegen. Az interjú második felében azonban tényleg elszabadul, és olyan nyakatekert válaszokat ad, amikből nehéz kihámozni, mit gondol komolyan. Közli, hogy nem hisz a személyiségben, Supermanben, és úgy gondolja, „energiamezők vagyunk, amelyek magukban táncolnak”. Végül megkérdőjelezi, léteznek-e egyáltalán, ő meg a riporter. „Mondom a jó hírt: egyikünk sem számít” – zárja le a beszélgetést.

Reméljük, nem a depressziója beszélt belőle, és ez csak a tőle megszokott trollkodás, amivel elviselhetővé tudja tenni az efféle kötelező nyilvános megjelenéseket.