Jobb, ha Robin Williams őrült humora helyett Dwayne Johnson tökös akcióira számítunk az új Jumanji-filmtől. Két új előzetest is kaptunk a kilencvenes évek egyik nagy sikerét újragondoló filmhez, amik azt sugallják, leginkább Indiana Jones szellemét akarják megidézni az új történethez. Ősrégi barlangokban kutakodnak fáklyákkal, csapdák között szlalomoznak és óriáskígyó támad Jack Blackékre, de persze az első filmet idézve egy állathorda is üldözőbe veszi az ezúttal nem egy társas-, hanem egy videojáték világába bekerülő fiatalokat.

Jumanji-ban a tinik az avatárjukká válnak, így lesz a fekete srácból Kevin Hart, a nyeszlett okoskából Dwayne Johnson, „a jócsajból” pedig kövérkés Jack Black, aki rögtön az okostelefonja után kezd el sírni a dzsungelben. A trailerekből kiderül az is, hogy a videojátékok szabályai vonatkoznak rájuk, vagyis vannak különleges képességeik és gyengeségeik: Kevin Harté például a süti, amitől felrobban, ha beleharap.

Aggódni persze nem kell, hiszen a videojátékhősök (háromszor) újrakezdhetik a pályát, így valószínűleg jó párszor végig fogjuk nézni, milyen kreatív módokon haláloznak el a hollywoodi szupersztárok. Kérdés persze, hogy úgy is izgalmas lesz-e a dzsungelkaland, ha kicsi tétje a menekülésnek, hiszen Johnsonék szimplán újjászületnek, ha elszúrnak valamit.

Nick Jones, Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black és Kevin Hart a Jumanji: Vár a dzsungel című filmbenForrás: InterCom

A Jumanji: Vár a dzsungel nem sokkal karácsony előtt, december 21-én kerül a mozikba.