A Gyilkosság az Orient expresszenben a nyomozásnál is van izgalmasabb

2017.09.22. 11:21

Novemberben kerül mozikba Agatha Christie krimijének új feldolgozása, amibe annyi sztárt zsúfoltak, hogy meg sem tudjuk számolni őket. Annyi biztos, hogy Johnny Depp egy sebhelyesarcú gengsztert játszik, akit megölnek a luxusvonaton, így aztán Kenneth Branagh, vagyis Hercule Poirot munkába lendül.

Johnny Depp a Gyilkosság az Orient expresszen című filmbenForrás: Fórum Hungary

Vajon az utálatos orosz vénhercegnő (Judi Dench) tette el láb alól a beképzelt maffiózót? Vagy a paranoiás özvegy (Michelle Pfeiffer), akinek a kabinja körül ólálkodott egy férfi? Esetleg a karakán brit hölgy (Daisy Ridley), aki a hangos tiltakozásával tereli magáról a figyelmet?

Michelle Pfeiffer a Gyilkosság az Orient expresszen című filmbenForrás: Fórum Hungary

Megannyi fogas kérdés, de vannak náluk is izgalmasabbak: vajon lejátssza a vászonról Poirot-t a bajsza? Tudunk majd figyelni a francia akcentussal tört mondataira, vagy csak ezt a szürreálisan dús bajuszkölteményt fogjuk csodálni két órán át, amit tévedésből nem tüntettek fel külön a stáblistán? És Johnny Depp tényleg olyan szórakoztatóan fog gonoszkodni, ahogy ebből a másodperces villanásból tűnik? Helytáll a Star Wars üdvöskéje, Daisy Ridley egy drámai szerepben is? És mégis ki fog legjobb mellékszereplő jelölést kapni ennyi sztár közül?

Manuel Garcia Rulfo, Daisy Ridley és Leslie Odom Jr. a Gyilkosság az Orient expresszen című filmbenForrás: Fórum Hungary

Lesz min rágnunk magunkat a Gyilkosság az Orient expresszen alatt, de ez az új előzetes megyőzőtt, hogy legalább aggódnunk nem kell: Branagh rendezőként mindent megpróbál, hogy mozgalmassá tegye a szűk helyre bezárt történetet, itt például egészen sok erőszakkitörést sűrített másfél percbe, és az is látszik, hogy a sminkes és a díszletes máris készítheti a helyet a polcán az Oscarnak.

Stílusos és könnyed szórakozásnak tűnik a fim, és épp ennyit várunk tőle, nem többet, amikor begördül a mozikba november 9-én.