Clint Eastwood lányával nem érdemes packázni

2017.09.26. 18:08

A miskolci CineFesten már levetítették, de rendes moziforgalmazásba még nem került A bosszú angyala, így most nézhetjük csak meg az első előzetesét. Clint Eastwood lánya festőnek tanul az egyetemen, de az élete kettétörik, miután az egyik buliban megerőszakolják, és nem tud másra gondolni, csak hogy megtorolja a sérelmét. Sem a rendőrség, sem az iskola pszichológusa nem nyújt neki segítséget, így a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

"Ha megszeged a törvényt, annak következményei lesznek" - figyelmezteti a nyomában loholó zsaru, de nem tudja kihozni a nyugalmából. "Attól függ, melyik törvényt sérted" - hangzik a cinikus válasz, ami mögött a kiszolgáltatott és magára hagyott nő keserűsége is ott húzódik.

Francesca Eastwood A bosszú angyala című filmbenForrás: CineFest

Az előzetes egy fekete humorral átitatott, kíméletlen rape revenge thrillert ígér, de ezt csak kis részben teljesíti a film - erről írtunk a cinefestes kritikánkban, ám a miskolci nézők másképp gondolták, és A bosszú angyalá-t szavazták meg a fesztivál legjobb filmjének. Egyvalamin viszont felesleges vitázni: Francesca Eastwood nagyot játszik benne, már az előzetesből is kitűnik, milyen sok arcát mutatja meg a csüggedt áldozattól a szolidáris barátnőn át a karcos hangon búgó végzet asszonyáig. Érdemes lesz rá odafigyelni a jövőben.

A bosszú angyala című film plakátjaForrás: Dark Sky Films

A bosszú angyalá-t egyelőre csak fesztiválokon vetítették, az amerikai moziforgalmazásáról sem érkezett hír, nemhogy a magyarról.