Az amerikai újságírók már látták a Szárnyas fejvadász folytatását, és bár a kritikákat hétfőig nem publikálhatják, a közösségi médiában már kifejthették röviden a véleményüket. Nagy az egyetértés: szinte mindenki remekműnek látja Villeneuve filmjét, ami olyan látványos, hogy attól eldobjuk az agyunkat, de közben elgondolkodtató, okos sci-fi, amin napokkal később is lehet rágódni.

„Még fel kell dolgoznom, mennyire jó” – írta a Variety kritikusa, Peter Bradshaw, és ezzel jól összefoglalta, mennyire ledöbbentette az embereket a Szárnyas fejvadász 2049. Állítólag folytatásként is a legjobbak között van a helye, mert okosan szövi tovább az eredeti Blade Runner történetét, és remekül bővíti ki a világát. „Hipnotikus élmény, el lehet veszni benne” – hangzik a mérvadó vélemény, a legtöbben arról áradoztak, mennyire beszippantotta őket a film, és milyen messzire repítette őket a moziszékükből.

Roger Deakinsnek az operatőri Oscart ítélnék már oda, Villeneuve-re pedig a legjobb rendezőként tekintenek, aki nagyköltségvetésű filmeket forgat Amerikában. Egyesek odáig mennek, hogy komplexebb és érzelemdúsabb a folytatás története, mint az eredetié, és megnyugtatnak, hogy a Szárnyas fejvadász 2 nem az az akciókra kihegyezett haverzsaru-film, amit az előzetes sugallt, vagyis nem azt kell néznünk majd, ahogy Ryan Gosling és Harrison Ford viccelődve megmenti a világot. Hogy pontosan mit fogunk látni akkor, azt viszont nem tudjuk, mert állítólag már a film története is spoiler, és azt mondják, nem érdemes kritikákat olvasni, mielőtt beülünk a filmre.

Ryan Gosling és Ana de Armas a Szárnyas fejvadász 2049 című film forgatásánForrás: InterCom

Nem mindenki olvadt el azért teljesen a Szárnyas fejvadász 2-től, a Forbes kritikusa például azt írta, a karakterek és az alakítások is erősek, és a film hű marad az első részhez, de vannak hibái (hogy mik azok, az majd a kritikából kiderül). Az io9 újságírója pedig még mindig nem tudja eldönteni, jó vagy rossz-e a film, mert annyira hosszú volt (egészen pontosan 163 perces).

Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2049 című filmbenForrás: InterCom

Ha tényleg olyan észveszejtően látványos és annyira elgondolkodtató a Szárnyas fejvadász 2049, mint mondják, akkor mi a magunk részéről szívesen időzünk minél tovább a világában. Kritikával a premier napján, október 5-én reggel jelentkezünk, addig viszont olvassa el nyugodtan a film női főszereplőjével, Ana de Armasszal készült interjúnkat – ott ráadásul a spoilerek miatt sem kell aggódnia!