Jennifer Lawrence a Festetics-kastélyban tanulta meg használni a testét

Vörös veréb
Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjas színésznő részben Magyarországon forgatott egy szexi kémthrillert, amelyben orosz ügynököt játszik és a testével csábítja el az ellenségeit. Sejtelmes, de egyben könyörtelen filmnek tűnik a Vörös veréb, amelynek az Origo Filmklubon nézheti meg először a magyar előzetesét, és számolhatja velünk együtt, hány magyar helyszínt szúr ki benne.
Vágólapra másolva!

Már ebből a pár képsorból is látszik, milyen fontos szerepet osztottak hazánkra a Vörös veréb-ben: a színésznő a dunaújvárosi sportuszodában, kivágott fürdőruhát viselve cserkészi be Joel Edgerton CIA-ügynökét, csábítani pedig a dégi Festetics-kastélyban tanul meg Charlotte Rampling fagyos tekintete alatt. Lawrence kémét arra képezik ki, hogy a szexualitásával csaljon ki információkat az ellenségből, azonban beleszeret Edgertonba, és azt fontolgatja, kettős ügynöknek áll.

A színésznő sokféleképpen lesz nagyon igéző az álruháiban és parókáiban, és a mi szívünket még jobban megdobogtathatja a tudat és a látvány, hogy mindezt Magyarországon teszi. Figyelhetjük őt (illetve dublőrét) az Operaház színpadán, ahogy telt háznak balettozik, és azt is, hogy úgy vonul kisestélyiben az Operaház lépcsőjén, mint egy igazi díva.

Jennifer Lawrence (illetve a dublőre) az Operaház színpadán a Vörös veréb című filmben Forrás: Fórum Hungary

A világot átszelő kémthrillerekben fontos a stílusos érkezés, hiszen utazásból áll a filmek fele, Lawrence-nek pedig nagy szerencséje volt a Vörös veréb-bel, hiszen az orosz havas semmi közepén a dégi Festetics-kastély várja, az előtt száll ki fekete autójából: mi úgy képzeljük, raportra jelentkezik a főnökeinél. De ismerősen otthonos nekünk az az utca is, ahol Joel Edgerton mintha kissé bicegve menekülne az üldözői elől, valamint a tér a kupolás bejárattal, ahol szőke parókában vonul. És talán abban a parkolóházban is megfordultunk már, ahol Jennifer Lawrence partnere tisztes távolból fejbe lő valakit.

Jennifer Lawrence megérkezik a Festetics-kastélyhoz a Vörös veréb című filmben Forrás: Fórum Hungary

Szemfülesek kiszúrhatják, hogy a 36. másodpercnél azt az Usztyinovot fojtják meg egy huzallal, akit Kristof Konrad játszik, és akinek Árpa Attila és Szabó Simon alakítják a testőreit: ha színészként nem is, de verőemberként elég rosszul végzik a munkájukat. A filmben több magyar színészt is felismerhetünk majd, legkönnyebben az orosz nagykövetet megformáló Anger Zsoltot, akinek az epizodisták között nagyobb – ötnapos – szerepe volt a filmben, valamint Ubrankovics Júliát, aki nővérkeszerepben fog domborítani.

Ubrankovics Júlia Fotó: Deborah Anderson / deborahanderson.com

Jennifer Lawrence egyébként a forgatás végére már teljesen otthonosan mozgott Budapesten, szakadt gatyában borozgatott az ötödik kerületben, rendszeresen lejárt a város egyik kultikus kocsmájába, egy rossz napján pedig sörrel támadt a szelfit kérő rajongójára. Ha kíváncsi, mi mindent csinált még Budapesten a színésznő, ezt a cikkünket ajánljuk böngészésre. A Vörös veréb-re március elsejéig kell várnunk, akkor mutatják be a hazai mozik.