Ryan Gosling volt a szezonnyitó Saturday Night Live műsorvezetője a hétvégén, és a legviccesebb szkeccsében az Avatar-t szívatta szénné. Gosling azon akadt ki, hogy a nem éppen két fillérből készült film logóját a Wordben is használt Papyrus betűtípussal írták – vagy legalábbis csak minimálisan módosítottak rajta.

Először otthon mereng azon, hogy engedhette ezt meg James Cameron egy sokmillió dolláros filmben, majd a pszichológusának panaszolja el, mitől lett depressziós, aki azzal tetézi a problémáit, hogy elárulja: négy folytatást is készítenek az Avatar-hoz, de a betűtípuson mit sem változtatnak.

Ryan Gosling a Saturday Night Live Papyrus című szkeccsébenForrás: SNL

A műsort nyitó beszédében az Avatar helyett már természetesen az idei Oscaron taroló Kaliforniai álom volt terítéken, és Gosling végig azon poénkodott, hogyan mentette meg a jazzt – még Harrison Fordnak is ő magyarázta el a Szárnyas fejvadász 2 forgatásán, mi az igazi jazz. Ez a sztori persze csak vicc, de az már kevésbé, hogy Harrison Ford egy interjúban elfelejtette Ryan Gosling nevét. Épp arról mesélt Graham Norton műsorvezetőnek, hogyan hozták össze a klasszikus sci-fi folytatását, amikor egy pillanatra mintha őszintén zavarba jött volna, mert nem jutott eszébe Gosling neve.

Ford nagyságát dicséri, hogy ebből azonnal viccet csinált, és utána végig azzal heccelte Goslingot, hogy mindig odafordult hozzá, amikor szóba került a neve, hogy biztosan jól mondja-e a nevét. A két színész között már a forgatáson is ment a vicces adok-kapok: az egész sajtót bejárta a hír, hogy egy akciójelenet forgatása közben Ford véletlenül behúzott egyet Goslingnak. Utána bocsánatot kért egy üveg whiskyvel, de amikor bekopogtatott Gosling lakókocsijába, Ryan azt mondta nem ér rá, ezért csak egy pohárkával töltött neki – majd visszavitte magával az egész üveget.

Ryan Gosling és Harrison Ford a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásánForrás: Toucan Dan Twitter

A Twitterre felkerült egy kép is az esetről (az ütésről, nem a whiskyzésről), amin Ford olyan meglepett arcot vág, hogy az megfizethetetlen. Valódinak tűnik a fotó, a két színész Graham Nortonnak nem tagadta, hogy valóban az ominózus ütésről készült volna, amikor újból felelevenítették az anekdotát.