Az idei nyár nem volt túl kegyes az amerikai független filmekhez és alacsony költségvetésű, eredeti ötletből készült stúdiófilmekhez, sok jól sikerült és ígéretes darab nem találta meg a nézőit. Akadtak azonban kivételek is, a Nyomd, bébi, nyomd! a tengerentúlon és hazánkban is szép kört futott például nyáron. Friss hír, hogy némi késéssel ugyan, de a másik meglepetéssiker, a The Big Sick is el fog jutni hozzánk, november 9-én mutatják be a magyar mozik Rögtönzött szerelem címmel.

Kumail Nanjiani és Zoe Kazan a Rögtönzött szerelem című filmbenForrás: Vertigo Media

A pakisztáni származású amerikai komikus, Kumail Nanjiani és felesége, Emily V. Gordon saját élményeikből írtak filmet, amivel bevallottan az volt a céljuk, hogy feltámasszák a romantikus komédia tetszhalott műfaját. Hogy hosszú távon sikerrel jártak-e, és mások is követik-e a példájukat, az még a jövő zenéje, de minket abszolút elvarázsoltak.

Bűbájos kis film ez, amin nagyot tud dobni, ha a moziteremben másokkal együtt nevethetünk azon, ahogy a srác családja pakisztáni feleségjelöltekkel próbálja összeboronálni, miközben ő titokban fehér lánnyal randizik, és bátran sírhatjuk tele a zsebkendőnket a váratlan tragédiák által szült drámai pillanatok alatt, mert halljuk, hogy a mellettünk ülők is nagyban szipognak.

Szóval aki szeretné megismerni az új Hugh Grantet (vagy a 21. századi közönség kedvéért: az új Ryan Goslingot), aki kíváncsi rá, miért fogják majd Oscarra jelölni Holly Huntert, vagy aki csak szeretné megint olyan jól érezni magát egy romantikus filmen, mint az Aludj csak, én álmodom-on vagy a Sztárom a párom-on, az már most vésse be a premierdátumot a naptárába.

Zoe Kazan és Kumail NanjianiForrás: Vertigo Media
Ki mondta, hogy a romantikus komédia halott?
Régen olyan szupersztárok műfaja volt a romantikus komédia, mint Sandra Bullock, Tom Hanks vagy Julia Roberts, de ebben az évtizedben szinte teljesen visszaszorult a tévébe. Mielőtt azonban végleg temetni kezdenénk a romkomot, látnunk kell a Rögtönzött szerelem című remekművet, amelyben egy pakisztáni származású humorista konkrétan a kómából hozza vissza a romantikát. Olvassa el a kritikánkat!