Mickey Rourke megint átoperáltatta az arcát

Mickey Rourke az orrműtéte után 2017-ben
Mickey Rourke az orrműtéte után 2017-ben
Vágólapra másolva!
Már épp helyrerakták az ábrázatát, de most újra befeküdt a kés alá.
Vágólapra másolva!

A filmsztár, akivel ijesztgetni szokták a gyerekeket, miért ne csináltassanak plasztikai műtétet, újra megoperáltatta magát. Mickey Rourke a nyolcvanas évek egyik nagy szívtiprója volt, aki hollywoodi sztárként nehezen viselte a sikert, keményen inni kezdett, és egy ponton a heroinra is rákapott. A kilencvenes évekre annyira elvesztette magát, hogy úgy érezte, csak úgy mászhat ki a gödörből, ha hivatalos bokszolónak áll.

Mickey Rourke az Angyalszív forgatásán Forrás: Carolco International

Rourke amatőr ökölvívóként kezdte a pályafutását - a színészet csak a második szerelme -, '91-től pedig profiként is megmutatta, hogy mit tud. Nyolc meccséből hatot nyert, igaz, ellenfelei között egy autószerelő is akadt, a sportszerűség nem volt a kenyere, és olyan meccse is volt, amit állítólag megbundázott. Arcát így nem a tétmérkőzéseken verték szét, hanem az edzéseken, amiken világbajnokokkal, James Toney-val és Roberto Durannal készült. Bokszolóként eltörte a bordáját, a lábujját, az orrát, egy időre elvesztette a rövidtávú memóriáját, de a legjobban az arca esett szét: amikor vissza akart térni Hollywoodba, nem volt más választása, mint plasztikai sebészhez fordulni.

Mickey Rourke Forrás: Northfoto, AFP

„A műtétek nagy részét azért csináltattam, hogy rendbehozzák a boksztól szétcsúszott ábrázatomat, de rossz csávó rakta össze az arcomat. Kétszer törték el és ötször operálták meg az orromat, egyszer pedig az összetört arccsontomat. A fülemből kellett kivenni porcot, hogy újjáépítsék az orromat, és kellett pár műtét ahhoz is, hogy kikaparják onnan a porcokat, mert a hegszövet nem gyógyult be rendesen” – mesélte még 2009-ben a Daily Mailnek.

Mickey Rourke A pankrátor című filmben Forrás: Fórum Hungary

Rourke a 2000-es években feltámadt, miután megtalálták a rendezők, akik használni tudták kikerekedett testalkatát és szétvarrt arcát. A Sin City aranyszívű, tépázott keményfiújaként, vagy A pankrátor lecsúszott, régi dicsősége után sóhajtozó címszereplőjeként talán még erősebb alakításokat nyújtott, mint fénykorában. A plasztikai sebészek által vétett hibákat is kijavítgatta, így manapság már sokkal jobban hasonlított egy emberre, mint 15 évvel ezelőtt. (Ide kattintva végigkövetheti, hogyan alakult Mickey Rourke arca az évek során.)

Mickey Rourke a barátnőjével, Anastassija Makarenko modellel a Sin City: Ölni tudnál érte amerikai premierjén 2014-ben Forrás: AFP/Getty Images/Frazer Harrison

Rourke most a saját Instagramján jelentette be, hogy ennek ellenére ismét megműtette magát. „Pillanatokkal az orrműtétem után Dr. Dhirrel. Most már újra szép vagyok, haha! Még egy műtét van hátra” – írta a kép alá, de azt nem magyarázta meg, miért volt szüksége újabb orrműtétre, ha már nem bokszol.

Az elmúlt években sajnos lecsengett a Rourke-reneszánsz, a színész kikopott a mozikból: legutoljára a Sin City 2-ben ismételt Marvként, de 2014 óta csak sokadvonalas akciófilmekhez adta a nevét, A különleges alakulat-hoz például Dolph Lundgrennel együtt. Ráférne, ha újra felfedezné egy Darren Aronofsky, vagy munkát ajánlana neki egy másik Robert Rodriguez, hogy ne csak pokolian jó noirja, az 1987-es Angyalszív 30. jubileuma kapcsán emlegessük a nevét.

A közeljövőben erre a Tiger-rel van a legnagyobb esélye, amelyben azt csinálhatja, amihez a legjobban ért: bokszolhat és színészkedhet. A Tiger egy sikh öklözőről, Pardeep Nagráról szól, akit eltiltottak a boksztól, mert vallási okokból nem volt hajlandó leborotválni a szakállát, így a ring mellett a tárgyalóteremben is ki kellett állnia magáért.

A Tiger című film plakátja Forrás: R3M Productions

Rourke hazai pályán ütheti ki az öreg Rocky-t, ugyanis Nagra edzőjét, Frank Donovant játssza, hasonló szerepkörben Sylvester Stallone Oscar-jelölésig jutott tavaly a Creed-del. Rourke-tól nem várunk ilyesmit, de örülnénk, ha ismét megtalálnák a megviselt ábrázatára szabott szerepek, ami egy jó rendező kezében olyan sokat tud mondani arról, hogyan taposhatja meg az élet még a legsikeresebb embert is.

A Tiger-nek még nem tűzték ki a bemutatóját.