Jane Fonda: Szégyellem, hogy hallgattam

Harvey Weinstein, Jane Fonda
ANTIBES, FRANCE - MAY 19: Harvey Weinstein and Jane Fonda onstage at amfAR's Cinema Against AIDS Gala during the 64th Annual Cannes Film Festival at Hotel Du Cap on May 19, 2011 in Antibes, France. (Photo by Francois Durand/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A színésznő tudott Harvey Weinstein szexuális zaklatásairól, de nem mert beszélni róla.
Vágólapra másolva!

Jane Fonda egy interjúban vallotta be, hogy tudott Harvey Weinstein tetteiről, de ugyanúgy hallgatott róla, mint a többiek.

Jane Fonda Forrás: AFP/Chris Delmas

Fondának körülbelül egy éve mondta el Rosanna Arquette, hogy mi történt közte és Weinstein között. Arquette szerint a kilencvenes években egy munkavacsora okán találkoztak, mikor Weinstein felhívta a szobájába és arra kérte, masszírozza meg, miközben a nő kezét a pénisze felé húzta. A színésznő azonnal elment. Fonda viszont úgy érezte, nem az ő dolga volt felszólalni az ügyben, mivel nem ő volt az áldozat.

A 79 éves színésznő szerint őt a kora miatt nem környékezte meg a producer. „Már idős voltam, mikor találkoztunk, ő pedig a fiatal lányokat szerette."

Harvey Weinstein és Jane Fonda Forrás: Getty Images/2011 Getty Images/Francois Durand

A The New York Times cikke Weinstein szexragadozói múltjáról múlt héten jelent meg, és azóta több mint 30 nő vallotta be a nyilvánosság előtt, hogy valamilyen módon zaklatta őket. A producert azóta a saját cégéből is kirúgtak, és a rendőrség is nyomozást indított ellene.