Vágólapra másolva!
Mióta kipattant a botrány Harvey Weinstein producer évtizedeken át tartó szexuális zaklatásai miatt, egyre több hollywoodi híresség nyilatkozik saját tapasztalataikról. Úgy látszik, nem Weinstein az egyetlen, aki visszaél a hatalmával.
Vágólapra másolva!

Lisa Guerrero színésznő egy interjúban mondta el, hogy 1996-ban beszélt meg egy találkozót Seagallal a Tűz a mélyben című film szereposztása kapcsán. A színész az otthonába hívta Guerrerót, aki nem akart egyedül menni, így az ügynöksége egyik munkatársnője kísérte el. Seagal egy szál selyemköpenyben nyitott ajtót a két nőnek.

Steven Seagal Forrás: AFP/Getty/Al Bello

Miután elmentek, a menedzsere azzal hívta fel Guerrerót, hogy Segal neki akarja adni a főszerepet, amennyiben még aznap este visszatér a házába egy „magánpróbára”. A színésznő nem ment el, ennek ellenére mégis kapott egy kisebb szerepet a filmben. A forgatáson volt még egy eset, amikor Seagal az öltözőjében akart volna személyesen beszélni vele, de a színésznő ekkor sem ment bele.

Nem ez az első eset, hogy Segalt zaklatással vádolják. 1998-ban Jenny McCarthy színésznő vallotta be, hogy egy meghallgatáson a színész folyton azt kérte tőle, hogy vegye le a ruháját, mire ő sírva elrohant. 2010-ben pedig az egyik asszisztense vádolta meg szexuális zaklatással, de nem maradtak jogi következményei az ügynek.