Björk A táncos a sötétben rendezőjét vádolja zaklatással

Björk concert in Berlin MUSIC SINGER songwriter COMPOSER experimental music MICROPHONE SQUARE FORMAT
dpa EXCLUSIVE - Icelandic musician Björk performs on stage during her sold-out concert at Spandau Citadel, the only one to be held in the country, in Berlin, Germany, 02 August 2015. Photo: Britta Pedersen/dpa
Vágólapra másolva!
Björk minapii Facebook-posztjában nem mondta ugyank ki a nevét, de elég egyértelmű, hogy Lars von Trierre utalt, amikor azt mondta: egy filmforgatáson szexuálisan zaklatta őt egy dán rendező. Lars von Trier most egy dán lapnak nyilatkozva tagadta az ellene felhozott vádat.
Vágólapra másolva!

A Harvey Weinstein-botrány kapcsán egyre több színésznő beszél arról, hogy a múltban szexuális zaklatás áldozata volt. A hétvégén Björk is megosztotta saját negatív élményeit.

Facebookján azt írta, hogy egy dán rendező megalázta, és zaklatta őt egy filmforgatás során.

Nem nevezte nevén, de pályafutása alapján világos, hogy Lars von Trier és a Táncos a sötétben című 2000-es filmjének forgatására célzott.

Björk Forrás: Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

Björk azt állította, hogy a rendező visszaélt a hatalmával a Táncos a sötétben forgatása alatt. Állította, hogy amikor visszautasította a rendezőt, az megsértődött rá, és azzal büntette, hogy mindenkivel elhitette: a színésznővel nem lehet együtt dolgozni.

Lars von Trier a dán Jylannds Postennek reagált a vádakra. Szerinte

nem az történt, amit Björk állít, és hozzátette, az énekesnő olyan kivételes színészi teljesítményt nyújtott, ami szinte példátlan rendezői karrierje során.

Lars von Trier Forrás: AFP/Johannes Eisele

A rendező ennél többet nem akart közölni az ügyről, a dán lap azonban producerét, Peter Aalbaek Jensent is megszólaltatta, aki már élesebben fogalmazott: úgy emlékszem, inkább mi voltunk az áldozatok, Björk erősebb volt nálam, von Triernél és az egész produkciónál.