Mozis toplista: mindent vitt a Hóember

Michael Fassbender a Hóember című filmbn
Vágólapra másolva!
Akárcsak az Egyesült Államokban, úgy itthon sem tudott az első helyen zárni a Szárnyas fejvadász 2049. Magyarországon a Hóember előzte meg Ryan Goslingékat. Hazai mozis toplista.
Vágólapra másolva!

A csütörtöktől vasárnapig mért múlt heti mozis bevételi adatok alapján a részben Magyarországon forgatott Szárnyas fejvadász 2049 nézettsége az előző héthez képest gyakorlatilag a felére csökkent. A film azért így is 40 millió forintot gyűjtött 25 ezer nézővel, és a második helyen végzett.

Denis Villeneuve a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásán Forrás: InterCom

Az első helyre egy premierdarab, a Hóember került. Az angol thrillerben, a gyilkos minden helyszínen hóembert hagy. A filmet a több mint 31 ezer néző, és a kasszákban hagyott 44,46 millió forint reptette az első helyre.

Michael Fassbender a Hóember című filmben Forrás: UIP-Duna Film

A harmadik helyre nagyjából 13 ezer nézővel és 19 milliós bevétellel az őrült vígjáték, a Kingsman: Az aranykör futott be, míg a negyedik az ugyancsak részben Magyarországon forgatott HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják 14, 6 milliós bevétellel és 10 ezer nézővel.

Channing Tatum és Halle Berry a Kingsman: Az Aranykör című filmben Forrás: Fórum Hungary

A My Little Pony a film 11 259 nézővel ugyan több embert vonzott a mozikba, mint a HHhH, ám a bevétel magasabb volt a Reinhard Heydrich (az SS vezetője, az Endlösung, azaz a végső megoldás kitervelője) elleni merényletről szóló filmnél. Ezért ötödik a My Little Pony.

Az AZ csúszik lejjebb a tízes toplistán, most már csak a hatodik: 9,6 millió, 6738 nézővel.

Hetedik az Egyenesen át: 7,75 millió forint, 5499 néző. Tom Cruise a Barry Seal: A beszállítóval a nyolcadik helyen zárt: 7,4 millió Ft, 5205 néző. A kilencedik A Lego Ninjago-film: 7,4 millió, 5522 néző. A lista tizedik helyére pedig Reese Witherspoon vígjátéka, az Újra otthon került: 6,8 milliós bevétel, 4825 néző.