A Boldog halálnap legyőzte a Szárnyas Fejvadászt

Boldog halálnapot
A Boldog halálnap legyőzte a Szárnyas Fejvadászt
Vágólapra másolva!
Kis költségvetésű horror vitte a prímet az Egyesült Államokban a mozis bevételi adatok listáján.
Vágólapra másolva!

A várva várt, ám vegyes kritikákat kapó Szárnyas Fejvadász egyelőre nem tudja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Nem sokkal a premier után már csak 15,1 millió dollárért váltottak rá jegyet a hétvégén. Pedig minden adott volt a taroláshoz: a kultikus film folytatása, kedvelt színészek (Harrison Ford, Ryan Gosling), felkapott rendező (Denis Villeneuve), bivalyerős marketinggépezet.

Mindezek ellenére a Boldog halálnapot! című horrorfilm, amely alig ötmillió dolláros gyártási költségből készült, a Szárnyas Fejvadász bevételeit bőven meghaladó, 26.5 milliós bevételt generálni a premier hétvégéjén.

Itthon november 16-án mutatják be a filmet, amely várhatóan fut még néhány erős kört, pedig anyagilag már most is egyértelműen sikeresnek számít.

Jelenet a Boldog halálnapot című filmből Forrás: Origo

A harmadik helyet a frissen mozikba kerülő a The Foreigner szerezte meg, amelyre 12.84 millió dollárért váltottak jegyet a nézők. Ez sem túl acélos bevétel, igaz, nem kell aggódni a készítőkért, hiszen Kínában már 75 millió dollárt gyűjtött a film, amelynek főszerepét a veterán Jackie Chan zárja. A filmben egyébkét üzletembert alakít, aki lánya gyilkosain akar bosszút állni, de még annál is nagyobb bajba kerül, mint az alaptörténet alapján várhatnánk.

A brutális, 300 millió dolláros tengerentúli összbevétel felett járó "Az" 6 millió dolláros bevétellel a negyedik helyet szerezte meg. Az ötödik pozícióban a Hegyek között (5,65 millió) című filmet találjuk, míg a hatodik helyre, majdnem öt és félmillió dollárral még mindig jó volt Tom Cruise vígjátéka, a Barry Seal: A beszállító. A hetedik helyen 5,315 millióval a Kingsman Az aranykör címmel készített folytatása végzett, míg a nyolcadik A Lego Ninjago-film (4,315 millió) lett. A lista végén a My Little Pony-t (4 millió), valamint a Viktória királynő és Abdult (3,115 millió) találjuk.