Külügyminiszter lesz Morgan Freeman

2017.10.19. 20:26

Morgan Freeman Oscar-díjas színész Colin Powell volt amerikai külügyminisztert alakítja következő, Powell című filmjében.

Az önéletrajzi film rendezője Reginald Hudlin, aki nemrég a legfelsőbb bíróság első afroamerikai bírójáról, Thurgood Marshallról forgatott filmet - közölték a Hollywood Reporter és a Variety című amerikai szaklapok.

Az Egyesült Államok első afroamerikai külügyminisztereként Powell 2001 és 2005 között volt hivatalban George W. Busch elnöksége alatt.

Morgan FreemanForrás: AFP/2017 Getty Images/Frederick M. Brown

A film középpontjában

Powell ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt tartott 2003-as felszólalása áll,

amelyben állítólagos bizonyítékokat mutatott be arról, hogy Irak tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik. Az Egyesült Államok ezt követően indult hadba Szaddám Husszein iraki elnök ellen. Később kiderült, hogy a háborúba való belépés indoklása a biztonsági szolgálat hamis és ellenőrizetlen elemzésein alapult.

Freeman, aki legutóbb a Vén rókák című akciókomédiában volt látható, 2009-ben az Invictus - A legyőzhetetlen című filmben Nelson Mandelát, Dél-Afrika első fekete elnökét alakította. 2004-ben a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazták Clint Eastwood Millió dolláros baby című filmjében játszott szerepéért.