Channing Tatum otthagyja a szexuális ragadozó stúdióját

2017.10.19. 14:41

Channing Tatum bejelentette, hogy felhagy egy nemi erőszak áldozatául esett fiú történetének megfilmesítésével a Weinstein Co. (TWC) cég égisze alatt, és megszakít minden kapcsolatot a vállalattal az alapítóit ért szexuális zaklatás és erőszak vádjai miatt.

Az amerikai színész és producer Reid Carolin társproducerrel jegyzett és Facebookon közzétett nyilatkozatában azt mondta,

semmilyen filmet nem fognak elkészíteni, amely a TWC tulajdona.

A TWC-vel együtt fejlesztett projekt, amely Matthew Quick Forgive Me, Leonard Peacock című brilliáns könyvén alapul, egy fiúról szól, akinek élete darabokra törik egy nemi erőszak következtében, és gyilkosságra, öngyilkosságra készül.

Harvey WeinsteinForrás: Getty Images/Alexander Koerner

Tatum nyilatkozatában méltatta azokat a nőket, akik szembe mertek szállni Harvey Weintseinnel és nyilvánosságra hozták a szexuális zaklatást és erőszakot, amit a férfi elkövetett ellenük. Tatum úgy vélte, hogy most Quick könyvének gyógyító üzenetére kell emlékezni.

Ez egy hatalmas lehetőség arra, hogy valódi pozitív változás menjen végbe, amelyhez büszkén hozzá akarunk járulni. Az igazság kiderült, fejezzük be, amit csodálatos kollégáink elkezdtek, és irtsuk ki kreatív kultúránkból az erőszakot mindörökre" - írta.

Eközben a Harvard Egyetem bejelentette, hogy visszavonja a Harvey Weinsteint ért vádak miatt a filmmogulnak 2014-ben adományozott medálját az afro-amerikai kultúrához való hozzájárulásáért, amely a legmagasabb kitüntetés ezen a területen. Ha a botrány tovább dagad, teljesen tönkremehet a producer élete.