Brutális gyilkosság a harmincas évek Budapestjén

Budapest Noir
Vágólapra másolva!
Szeretné tudni, mire jut a '30-as évek Budapestjén egy brutális gyilkosság kapcsán nyomozó bűnügyi tudósító? Ha igen, játsszon velünk, és nyerjen jegyet a Budapest Noir premier előtti vetítésére!
Vágólapra másolva!

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a '30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság. A Budapest Noir Kondor Vilmos nagysikerű, azonos című könyvéből készült.

A film forgatókönyvét a regényt is jegyző szerző mellett Szekér András írta. A film rendezője Gárdos éve, operatőre Ragályi Elemér. Az újságírót Kolovratnik Krisztián alakítja, partnerei közt - mások mellett - olyan művészeket láthat a közönség, mint Dobó Kata, Tenki Réka, Kováts Adél, Anger Zsolt, Kulka János.

Jelenet a filmből Budapest Noirból Forrás: Big Bang Media - YouTube

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) választ volt, azaz a 2009-es

Bűnös Budapest volt Kondor Vilmos Bűnös Budapest-cíklusának a Budapest Noir-t követő alkotása.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel a Lurdy Ház mozijába október 31-én, szerdán, 19 órakor kezdődő vetítésünkre:

Bakos Anett, Bankovics Bálint, Bocsányi Szilvia, Bögös István, Csengődi Ildikó, Deli Csaba, Fodor Csilla, Für Árpád Ákos, Győri Zoltán, Hajas Zoltán, Horváth János, Horváth Péter, Jakabné Papp Szilvia, Kiss Máté, Lórántffy Lilla, Mészáros Gergely, Molnár Zsófia, Páldi Csaba, Porcsalmy Anna, Radvánszki Renáta, Székely Tímea, Takács Tímea, Tóth Gyöngyi, Varga Zoltán, Varga Zsófi.

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!