Ötmilliót követel az orális szexre kényszerített színésznő

amfAR generationCURE Solstice 2017 attends the amfAR generationCURE Solstice 2017 at Mr. Purple on June 20, 2017 in New York City.
NEW YORK, NY - JUNE 20: Dominique Huett attends the amfAR generationCURE Solstice 2017 at Mr. Purple on June 20, 2017 in New York City. (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ötmillió dolláros (1,3 milliárd forintos) polgári kártérítési pert indított a The Weinstein Co. produkciós vállalat ellen a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein egyik áldozata. Az egyre gyűrűző botrány lassan maga alá temeti a céget is, amelynek egyes elemzők szerint heteken belül csődöt kell jelentenie.
Vágólapra másolva!

Dominique Huett színésznő kedden nyújtott be keresetet egy Los Angeles-i bíróságon a The Weinstein Co. ellen, amelyben bűnrészességgel vádolta meg a vállalatot, mert szerinte tisztában volt azzal, hogy Harvey Weinstein hogyan bánik a nőkkel.

Dominique Huett Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Jamie Mccarthy

A deadline.com beszámolója szeint a

színésznő felidézte, hogy Harvey Weinstein 2010-ben a Beverly Hills-i Peninsula Hotelben orális szexuális erőszakot követett el rajta.

Huett a polgári peres keresetben azt állítja, hogy Weinstein egy megbeszélésre hívta a szobájába, ahol fürdőköpenyben fogadta és szexuális ajánlatot tett neki karrierje támogatását ígérve cserébe. A színésznő állítása szerint többször tiltakozott, de aztán a kényszer hatására engedett a producernek.

Harvey Weinstein Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Huett ötmillió dollárra perli a produkciós céget. A színésznő ügyvédje szerint a perrel megbízója változást szeretne elérni Hollywoodban.

- fűzte hozzá az ügyvéd.

A TMZ.com celebportál szerdán közölt értesülései szerint a The Weinstein Co. vállalattal egyre több partner mondja fel az együttműködést, a cég szabadesése egyes elemzők véleménye alapján heteken belül csődhöz vezethet. Ezt a lehetőséget a Weinstein cég szóvivője határozottan cáfolta.

Legutóbb a Lexust gyártó japán Toyota vállalat jelentette be, hogy a botrány miatt megszakítja partneri szerződését a Weinstein céggel.

Az autógyár volt a Weinsteinék által készített Projekt Runaway valóságshow egyik szponzora is. A műsor 16. szezonja még a szponzor közreműködésével készült, de a vállalat közleményében hangsúlyozta, többé nem jelenik meg Lexus a sorozatban és a japán cég az egyéb televíziós és filmes projektekben való együttműködésnek is véget vet Weinsteinékkel - ismertette a The Hollywood Reporter szerdán.