Weinstein megerőszakolta, Rodriguez főszereppel kárpótolta

2017.10.29. 18:32

Rose McGovan, a Bűbájos boszorkák egykori szereplője szexuális zaklatás kapcsán kapott főszerepet a Terror bolygóban. De nem az őt zaklató Weinsteintől.

Már hetek óta Harvey Weinstein egyre nagyobbra duzzadó, folyamatosan új szereplőkkel gyarapodó ügyétől hangos Hollywood és nagyjából az egész világ. Most Robert Rodriguez mesélt el egy érdekes történetet az elsők között kitálaló Rose McGowan - őt Weinstein állítólag megerőszakolta - esetéről. 

Rose McGowan és Harvey WeinsteinForrás: Getty Images/Jeff Vespa

Rodriguez többször is dolgozott a Weinstein fivérekkel, ám a Sin City 2005-ös premierjét követően azzal szembesült, hogy McGowan feketelistás név lett. Ami konkrétan azt jelentette, hogy semmilyen, a Weinstein testvérek által finanszírozott filmben nem tűnhet fel. Ezt maga a színésznő mesélte el neki, a tiltás előtti történésekre is kitérve. Mindezt hallva, a rendező úgy döntött, hogy sajátos módon áll bosszút.

Robert Rodriguez filmrendezőForrás: AFP/Alberto Pizzoli

Rodrigez így elevenítette fel a történetet:

 

Rose elmesélte, hogy nem sokat tehetett abban az időben. Csak annyit ért el, hogy meggyőzte Harvey Weinsteint, adakozzon a zaklatott nőket segítő egyik szervezet számára, cserébe viszont titoktartási szerződést írt alá. Ennek lényege, hogy senkinek nem beszélhet a történtekről, különben perbe fogják. Igazság szerint nekem sem mondhatta volna el. Ezért aztán írtam neki egy igazi, kőkemény karaktert, és főszereplővé tettem. Azt akartam, hogy játsszon egy nagy filmben, kerüljön le a feketelistáról, és az egészben az volt a legjobb, hogy mindehhez sikerült elérni, hogy a Weinstein Company fizesse az egész produkciót.

Arra a kérdésre, hogy ugyan miért nem állt ki korábban McGowan mellett, és konfrontálódott a fivérekkel, Rodriguez azt felelte, hogy a titoktartási szerződés miatt csak nagyobb bajba sodorta volna a színésznőt.