Brett Ratner zaklatási ügye miatt ugrott a Playboy film

2017.11.02. 21:30

Hollywoodi hírek szerint a Brett Ratner rendező-producer ellen felhozott szexuális vádak miatt várhatóan nem valósul meg a Hugh Hefner Playboy-alapítóról tervezett életrajzi film.

Korábban kész tényként tálalták a nemzetközi sajtóban: film készül a nemrég elhunyt legendás Playboy-alapító Hugh Hefner életéről. Már azt is közre adták: Hefnert Jared Leto alakítja majd. 

Jared Leto és Hugh HefnerForrás: AFP

Azonban most kiderült: hiába igyekezett a rendező Brett Ratner összehozni a filmet, az ellene felhozott szexuális vádak miatt ez nem fog menni.

Brett RatnerForrás: Getty Images/FilmMagic/Michael Tran

Mint ismert, a Los Angeles Times cikke szerint hat nő vádolja szexuális zaklatással az X-Men rendezőjét és a Szökés producerét, s bár Ratner ügyvédje, Martin Singer ragaszkodik ahhoz, hogy húszéves munkakapcsolata során Ratner ellen sosem nyújtott be senki panaszt szexuális zaklatásért, többen névvel vállalják (például Olivia Munn vagy Natasha Henstridge), hogy a rendező-producer molesztálta őket.

Miután mindez kiderült, Jared Leto képviselője sietve közölte: kliense sosem csatlakozott az életrajzi filmhez. Ami érdekes, hiszen Ratner nemrég arról beszélt:

Jared régi barátom. Amikor meghallotta, hogy megkaptam a jogokat a Hefner-sztori megfilmesítéséhez, azt mondta nekem: én akarom játszani őt. Meg akarom érteni őt. És szerintem Jared képes is lesz rá. Ő napjaink legjobb színészeinek egyike.

A Playboy vezetése a Ratnerrel kapcsolatos vádakat meghalva közölte:

Nagyon problémásnak tartjuk a Brett Ratner ellen felhozott vádakat. Az ilyen viselkedés teljesen elfogadhatatlan. Minden, a RatPac-kel (Ratner cége – A szerk.) folytatott projektünket félretesszük, amíg nem vizsgáljuk meg alaposabban a helyzetet.

Ratner egyébként nem csak a Playboy-alapítóról régóta tervezett életrajzi filmet akarta megvalósítani, hanem Hefner 1960-as évekbeli show-ját, a Playboy After Dark-ot is rebootolta volna, de jelen állás szerint egyik sem fog megvalósulni.