Tervezik a Kedvencek Temetője remakejét

Pet Sematary CAT Cinema Fantastic HORIZONTAL
Pet Sematary Year: 1989 Director: Mary Lambert Based upon Stephen King's book
Vágólapra másolva!
A Variety magazin információja szerint újra feldolgozzák Stephen King Kedvencek temetője című regényét. A Paramount stúdióban késuülő filmet Kevin Kolsch és Dennis Widmyer rendező duó jegyzi majd.
Vágólapra másolva!

A Paramount Stúdió alighanem az ugyancsak Stephen King álta jegyzett Az sikerétől kapott ismét kedvet egy újabb horror klasszikus újraforgatásához. A bohócos horror az összes piacon tarolt. Amerikában már 300 millió dolláros bevétel felett jár, míg összességében 666 millió dollárt hozott. Ehhez képest csupán 35 millió dollárból készült.

Mint a Variety megírta, a Paramount elkötelezett egy újabb feldolgozás elkészítése mellett, az pedig az egyszer már filmre vitt Kedvencek temetője lesz. A stúdiónál Kevin Kolscht és Dennis Widmyert választották ki a film rendezőinek. Ők jegyezték korábban a hollywoodi színészvilágban játszódó Tiszta tekintet című horrort

A Kedvencek temetője 1989-ben került a mozikba. A gyártási költségek ötszörösét hozta vissza, 11 millió dollárból fialt 57 milliót.

Kedvencek Temetője, 1989 Forrás: Origo

Az 1989-es verzió forgatókönyvét maga Stephen King írta Steven Schneiderrel, a filmet Mary Lambert rendezte. Az Edward Furlonggal és Anthony Edwards-zal készült folytatás viszont jóval kevésbé volt sikeres 1992-ben.

Ami a Kedvencek temetőjének alap sztoriját illeti, érdemes feldézni: a történetbeli család beköltözik egy házba, amely ősi temető mellett áll.

Idővel a sírparkba temetett állatok életre kelnek, ám korántsem olyanok, mint amilyenek korábbi életükben voltak.

Kevin Kolsch és Dennis Widmyer jelenleg a Mama 2 és a The Bringing című filmen dolgozik. A Variety híre azt még nem említi, hogy mikor kezdhetik el a Kedvencek temetője remake-jének forgatását.