A Jóban rosszban egykori szereplőjét is molesztálták a színművészetin

2017.11.03. 13:07

Tallós Rita színésznő - a Cha-cha-cha című film egykori főszereplője, jó ideig a Jóban Rosszban Helenje - a Best magazinnak számolt be arról, hogy pályakezőként ő is kénytelen volt megtapasztalni, milyen megalázó, amikor idősebb, tekintélyes kollégák zaklatják szexuálisan a védtelen fiatalokat. A színésznőt még a színművészeti főiskolán molesztálták. Mégpedig egyik, nagy befolyással rendelkező tanára. 

Tallós Rita a Best magazinnak elmondta, hogy mi történt az egyik színművészetis tanára lakásán: Én is mentem fel tanár lakására a főiskolán, és eszembe se jutott 19 évesen, hogy mit akarhat velem".

Tallós RitaForrás: Tallós Rita

Tallós Rita hozzátette, hogy akkor ugyan nem történt semmi, de egy későbbi alkalommal igen. Csak a szerencse mentett meg, akkor már az illető a tettlegességtől sem riadt vissza. Ha nem kopogtatnak véletlenül az ajtón, nem tudok elmenekülni abból a szobából, ahol a nagy hatalmú férfi azt gondolta, pozíciója miatt bármit megtehet velem" - idézte fel a történteket a színésznő.

Tallós Rita azt is elmondta: Nem az a lényeg, hogy valakivel megtörténik-e a dolog, vagy csak kísérlet, amiből elmenekül. Az az aljasság, ha egy férfi a hatalmából adódóan próbálkozik. Nem udvarolni, hódítani akar, hanem megalázn"

Még rengeteg hasonló csontváz van a szekrényben, de nem az én dolgom, hogy elmondjam, amit hallottam - tette hozzá.

Gregor BernadettForrás: TV2

A napokban Gregor Bernadett beszélt arról, hogy földi pokolként élte meg a Színművészeti Egyetemen töltött éveket, aki a rossz emlékek miatt az osztálytalálkozókra se megy el. Gregor az évekig tartó megaláztatásokról a Story magazinnak mesélt. 

A felvételi harmadik rostján a Mesél a bécsi erdő egyik jelenetét kellett eljátszanunk fürdőruhában, vizesen. Mivel kevesebb volt a fiú, így a lányoknak kétszer kellett előadnia ugyanazt a jelenetet"

- mesélte a színésznő. Emlékei szerint szinte teljesen meztelenül, dideregve ült egy széken a vizsgabizottság mellett.

Lehet, hogy a többi lánynak nem, de nekem olyan sokkot okozott, hogy a vártnál hamarabb, ott jött meg a menstruációm"

- emlékezett vissza. Később első évesként, azaz 19 évesen meztelenül kellett vizsgázni. Befolyásos tanára úgy vélte, a Rómeó és Júliát másként nem lehet gyakorolni a Színművészetin.

Marton László, a balliberális színházi-politikai elit vezetőjének lebukásával indult el Magyarországon is a zaklatási botránysorozat.