Négy jelölést kapott Enyedi Ildikó filmje a sevillai filmfesztiválon

2017.11.04. 14:19

Az Európai Filmakadémia rekordszámban, négy kategóriában jelölte Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét az Európai Filmdíjakra - jelentették be szombat délben a sevillai filmfesztiválon.

A Filmalap támogatásával készült alkotást a mintegy 3200 tagot számláló Európai Filmakadémia jelölte a legjobb film, Enyedi Ildikót a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyvíró, Borbély Alexandrát pedig a legjobb színésznőt illető Európai Filmdíjra.

Enyedi Ildikó a Testről és lélekről című filmjéért nyert Arany Medve-díjjal Berlinben.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene


Mint ezzel a filmmel már annyiszor, ennek a csodálatos jelölészuhatag-hírnek a hallatán most is az első és legerősebb érzésem a hála minden egyes munkatársamnak, akikkel együtt készítettük el ezt a filmet - nyilatkozta az MTI-nek Enyedi Ildikó.

Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója azt emelte ki, hogy ennyi jelölést soha nem kapott még magyar film az Európai Filmakadémia tagjaitól. Büszkék lehetünk a magyar filmek sikerére- mondta a vezérigazgató.

A rövidfilmek között Bucsi Réka Love című animációja is versenyben van.