A szexuális zaklatások áldozataiért vonultak fel Hollywoodban

2017.11.13. 10:52

Felvonulást szerveztek a szexuális zaklatások áldozataiért Hollywoodban, a #MeToo kampány hatására - írja a BBC.

Több százan vonultak fel Hollywoodban a szexuális zaklatások áldoztaiért Hollywoodban, a #MeToo kampány hatására. 

A tömeg a Hollywood Boulevardról indult és végigmentek a Hírességek sétányán is.

Protesters attend a Me Too rally to denounce sexual harassment and assaults of women in Los Angeles, California on November 12, 2017. The rally is inspired by a social media campaign #MeToo which become viral following the allegations of sexual misconduct and rape by Hollywood producer Harvey Weinstein. (Photo by: Ronen Tivony) (Photo by Ronen Tivony/NurPhoto)Forrás: NurPhoto/Ronen Tivony/NurPhoto/Ronen Tivony

A #MeToo hashtaget először Tarana Burke aktivista használta, amely később Alyssa Milano hatására terjedt el a közösségi médiában.

Minden Harvey Weinsteinre jutt 100 olyan ember, aki ugyanígy visszaél a hatalmával, bármelyik szomszédságban. Amit most látunk, az az áldozatok összefogása, amely már túlnőtt a #MeToo keretein, és csak remélni tudom, hogy ez így is marad – mondta Tarana Burke.

Mióta fény derült Harvey Weinstein évtizedeken át tartó zaklatásaira, sorra derülnek ki hasonló esetek. Az egyik legnagyobb botrányt Kevin Spacey okozta, legutóbb pedig a magyar származású humorista, Louis C.K. eseteire derült fény. Utóbbi elismerte, hogy visszaélt a hatalmával és nyilvánosan bocsánatot kért az érintett nőktől.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK