Kína déli részén valaki talál egy pénzzel teli zacskót. Különböző hátterű emberek jelennek meg, hogy maguknak követeljék az egymillió jüant. Korosodó verőlegények, filozofikus hajlamú gengszterek, maffiózópalánták bukkannak fel: mindegyiküket más-más személyes cél fűti. Hamarosan véres összecsapás bontakozik ki – erről szól a Have a nice day című kínai animációs noir, amely a nyitófilmje lesz a 15. Anilogue Nemzetközi Animácós Filmfesztiválnak november 29. és december 3. között az Uránia moziban.

Az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait nézhetik meg az érdeklődők az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban november 29. és december 3-a között. A nyitófilm egy kínai, egész estét animációs film, amelynek a címe: Have a nice day.

A fesztivál öt napja alatt több mint 200 új animációs rövidfilmet és 15 egész estés mozit láthat a közönség, köztük a legendás Makoto Shinkai új alkotását, a Your Name-et, mely Japánban minden idők legnézettebb animációs filmje lett. Az Anilogue számos gyerekprogrammal várja majd a családosokat is. A Makám együttes animált látványkoncerttel készül. Az Anilogue idei vendége Finnország lesz, így az új finn animáció legizgalmasabb alkotásaival is megismerkedhetnek az érdeklődők.