Kiderült, kinek kellett volna meghalnia Leonardo DiCaprio helyett a Titanicban

2017.12.05. 14:22

Kate Winslet Stephen Colbert műsorában beszélt a 20 éves Titanic hátteréről. Az interjúból kiderült, a stúdió eredetileg nem is Leonardo DiCapriót szemelte ki a film főszerepére.

Leonardo DiCaprio a TitanicbanForrás: AFP

Az idén 20 éves blockbuster Titanic férfifőszerepére ugyanis több színészt is castingoltak. A stúdió elsőre az akkor még szinte ismeretlen Matthew McConaughey-t szerette volna Jack Dawsonként a vásznon látni.
„Matthew-val volt az első közös próbánk, hát nem furcsa?" – mondta Kate Winslet Colbert műsorában.


A színésznő szerint ráadásul McConaughey egyenesen zseniális volt a próbák során.
Az biztos, hogy másképp festett volna Jack és Rose története a vásznon McConaughey-vel, de a stúdió választását a rendező, James Cameron megvétózta. Olyasvalakit szeretett volna a szerepre, aki külsőre 20-as éveiben járó önmagára emlékezteti, így nem is a tehetség, hanem a fizikai adottságok számítottak, amikor Leonardo DiCapriót kiválasztotta.
DiCaprio ekkor már olyan filmekben bizonyította tehetségét, mint a Gilbert Grape vagy az Egy kosaras naplója, de világsztárrá a Titanic tette. Erre a státuszra McConaughey-nak kicsit tovább kellett várnia, viszont két évvel korábban kapta meg az Oscar-t (Mielőtt meghaltam, 2013), mint DiCaprio (A visszatérő, 2015).