Dühöngenek a francia tévénézők, mert a TF1 csatorna kerek 15 percet kivágott A szürke ötven árnyalatából, természetesen a szexjeleneteket.

Az egyik néző azt írta panaszlevelében a csatornának: ez olyan merénylet volt, mintha a Titanicból kivágták volna, amikor elsüllyed a hajó,elvégre A szürke ötven árnyalata pont a szexről szól.

Más is érdekes hasonlattal élt: a szexről szóló film szex nélkül olyan, mint Harry Potter a varázspálcája nélkül.

Az egyik dühös néző felvetette, hogy mivel este fél 11 után már lehet erotikus jeleneteket sugározni, a csatorna jobban tette volna, ha az esti 9 órás kezdés helyett későbbi műsorsávban sugározza a filmet, és akkor nem kellett volna "kasztrálni" a történetet. 

A szürke ötven árnyalataForrás: AFP

Volt aki azt említette, hogy a francia mozik 12 éven felülieknek besorolással vetítették a filmet, tehát képmutatás a tévécenzúra.

Ezek után még az is lehet, hogy a TF1 nem is meri műsorra tűzni a hamarosan látható harmadik részt, A szabadság ötven árnyalatá-t, mert a kiszivárgott információk szerint ez lesz a trilógia legmerészebb epizódja.

A szabadság ötven árnyalatá-t világszerte Valentin-nap környékén mutatják be a mozik, ahogyan az előző két részt is. Magyarországon 2018. február 8-tól vetítik a mozik.