Szakadjon ki a valóságból: itt a Ready Player One új előzetese

Ready Player One (Tye Sheridan)
Vágólapra másolva!
Megérkezett a legújabb Spielberg-blockbuster új trailere. A Ready Player One előzetese alapján pörgős akciókkal és popkulturális hivatkozásokkal megtűzdelt sci-fire számíthatunk.
Vágólapra másolva!

A Ready Player One egy olyan közeljövőt vizionál, amelyben az emberek többsége egy Oasis nevű virtuális játékba menekül a szürke valóság elől.

A film Ernest Cline azonos című regényén alapul, a 2011-es bestseller (ami két éve magyarul is megjelent) megkapta a rangos Prometheus-díjat, és hamar popkulturális hivatkozási ponttá vált.

Nem csoda, hogy a megfilmesítésre egy olyan nagy mozis álmodó csapott le, mint Steven Spielberg.

Ready Player One (Tye Sheridan) Forrás: Warner Bros.

A 2045-ben játszódó történet főhőse a gimnazista Wade Watts, aki nem csupán ki akar szakadni a valóságból, de igyekszik megszerezni a virtuális világ elrejtett kincsét. Az Oasis tervezője, James Halliday ugyanis mesteri feladványt hagyott maga után a játékban, amelynek leggyorsabb megfejtője mesés vagyonra és a virtuális valóság feletti hatalomra tehet szert.

A Halliday által kitalált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra beható ismerete szükséges – márpedig a gimnazista Wade birtokában van a „hasznos" tudásnak, legyen szó filmről, videojátékokról, képregényekről vagy zenéről. Csakhogy a feladatok sikeres megoldása felhívja a többi játékos figyelmét Wade-re, márpedig sokan akár gyilkolni is képesek a főnyereményért.

A film 2018 tavaszán érkezik a mozikba – az előzetes pedig hemzseg az 1980-as évek popkulturális utalásaitól, amelyekből nem egyet magának Spielbergnek köszönhetünk.