Betiltottak Pakisztánban egy indiai akciófilmet

2017.12.14. 22:37

Betiltottak Pakisztánban egy kasszasikernek ígérkező indiai akciófilmet, mert az állítólag kedvezőtlen fényben tünteti fel a nagyhatalmú pakisztáni hírszerző szolgálatot, az ISI-t.

A Salman Khan indiai szupersztárral forgatott bollywoodi szuperprodukció, a Tiger Zinda Hai (A tigris él) az elkövetkező hetekben kerül a mozikba Indiában és a világ sok más országában.
A pakisztáni cenzúrahivatal azonban csütörtökön közölte, hogy nem engedélyezi a film pakisztáni forgalmazását, mert az "a védelmi intézményeinket veszi célba, és ezt nem tűrhetjük". Egyelőre nem tudni pontosan, milyen szerepet is játszik a filmben a pakisztáni hírszerzés. Az akciófilm főhőse egy indiai ügynök (Salman Khan), akit az Iszlám Állam által Irakban fogva tartott indiai ápolónők kiszabadítására küldenek, és eközben dolga akad egy pakisztáni kémmel is.

Pakisztánban nagyon népszerűek az indiai filmek. Ha megromlik a két ország viszonya, Pakisztán rendszerint betiltja a bollywoodi produkciókat, de csak időlegesen. Legutóbb tavaly szeptemberben, egy kasmíri fegyveres konfliktus után történt így, a tilalmat decemberben már fel is oldották.