Mira Sorvino: Harvey Weinstein tönkretette a karrieremet

Mira Sorvino
Vágólapra másolva!
Tovább gyűrűzik a Harvey Weinstein körül kibontakozott botrány: Mira Sorvino színésznő szerint Weinstein megvétózta, hogy szerepeljen A Gyűrűk Urában, miután visszautasította – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Peter Jackson a Stuffnak adott interjúban mondta el, hogy amikor A Gyűrűk Urán kezdett el dolgozni, Harvey Weinstein lebeszélte Mira Sorvinóval és Ashley Judddal való közös munkáról. A trilógiát eredetileg a Weinstein stúdiója, a Miramax gyártotta volna, de végül a New Line Cinemához került a projekt.

Mira Sorvino Forrás: AFP/Getty Images/Andrew H. Walker

Ez 1998 tájékán lehetett" – nyilatkozta Jackson. „Akkor nem volt okom megkérdőjelezni őket, de visszatekintve valószínűleg félrevezettek velük kapcsolatban.”

A két színésznő twitteren reagált Jackson beszámolójára. Sorvino szerint ezzel bizonyosságot nyert, hogy Weinstein tönkrette a karrierjét, amelyet korábban is sejtett.

Juddot már be is vonták a trilógia munkálataiba, látványterveket mutattak neki és meg is kérdezték, melyik szerepet szeretné, aztán szó nélkül eltűntek.

Weinstein tagadta, hogy feketelistára tette volna színésznőket, akik korábban szexuális zaklatással vádolták meg a producert.