Ridley Scott rendezheti a Merlin-mozit

Vágólapra másolva!
Ridley Scott épp csak befejezte A világ összes pénze újraforgatását, máris újabb projektek sora vár rá, köztük a Disney által felkarolt The Merlin Saga.
Vágólapra másolva!

A film alapjául T. A. Barron felnőttek szóló fantasy-sorozata szolgál, amelyben az ifjú varázsló kalandjait meséli el, még mielőtt találkozna Arthur királlyal és a kerekasztal lovagjaival.

A The Merlin Saga forgatókönyvét a megfilmesítés jogait megszerző Disney az efféle vaskos irodalmi munkák filmre dolgozásában jelentős tapasztalattal rendelkező Philippa Boyensre bízta. Az új-zélandi Boyens részt vett a Tolkien regényekből készült A Gyűrűk Ura és a Hobbit filmtrilógiák forgatókönyvének megírásában, A Gyűrűk Ura: A király visszatér adaptálásáért írótársaival (Peter Jackson és Fran Walsh) Oscar-díjat kapott.

A nyolcvanéves Ridley Scott még nincs rendezői Oscar-ja, viszont munkatempója fiatalabb kollégáit is megszégyeníti. Már az is kérdés, hogy a The Merlin Saga mikor fér bele az idejébe, mivel A világ összes pénze bemutatása után máris három másik film előkészítésén dolgozik. Folytatást tervez az Alien: Covenant-nak, háborús mozit csinálna Battle of Britain címen, a Cartel című projekt pedig kábítószermaffiás thriller lesz.


Ráadásul a rendező szeretné a Merlin-film gyártását a saját cégén, a Scott Free-n keresztül intézni.
Merlin karaktere nem is olyan régen feltűnt egy filmben: Kamil Lemieszewski megszemélyesítésében Guy Ritchie Arthur király – A kard legendája című filmjében. De a filmtörténet során a hatalmas varázslót olyan színészek formálták meg, mint Sir John Gielgud, Sir Ben Kingsley vagy Sam Neil.
Azt egyelőre nem tudni, Scott filmjében ki fogja alakítani az angolszász kultúrtörténet leghíresebb mágusát.