Nem mindenki öltözött feketébe a Golden Globe-on

2018.01.08. 11:50

Az idei Golden Globe volt az első hollywoodi esemény azóta, hogy tavaly ősszel sorra pattantak ki a filmipar szexbotrányai. A különböző nőjogi kezdeményezések hevében a hollywoodi nők azt kérték, az idei vörös szőnyeges felvonulás ne a divatbemutató, hanem a szolidaritás jegyében teljen. De nem mindenki tartotta magát ahhoz, hogy fekete ruhában tiltakozzon a szexuális visszaélések ellen.

A német divatmodell Barbara Meier például úgy érezhette, a divatvilág képviselőjéhez méltatlan a gyász színe.

Barbara Meier a vörös szőnyegen.Forrás: Getty Images

 A német modellnél hivalkodóbb ruhát öltött magára Blanca Blanco színésznő, aki nem csupán merész dekoltázsával, de ruhájának hivalkodó színével is feltünést keltett a sok fekete kosztüm és estélyi ruha között. Amikor Blancót számon kérték, annyit felelt: imádja a vörös színt, ugyanakkor felállva tapsolt a szexbotrányokat érintő beszédek alatt, és teljes mellszélességgel kiáll az olyan kezdeményezések mellett, mint a Time's Up.

Blanca Blanco.Forrás: Getty Images

 A mély dekoltázs egyébként sem volt ritka, Kate Hudson például feketében volt merész.

Kate Hudson is sokat mutatott bájaiból.Forrás: Getty Images/Frederick M. Brown

 A fekete "dress code" egyik legmegdöbbentőbb megszegője egyébként épp az eseményt szervező Hollywoodban élő külföldi újságírók elnöke, Meher Tatna volt. Igaz, a cipője fekete volt.

Meher Tatna a vörös szőnyegen.Forrás: Getty Images

 Az indiai Tatna ugyanakkor meg tudta magyarázni a színválasztást. Szerinte egy díjátadón meg kell jelenni, és a vörös ruha viselése egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne vállalna szolidaritást, sőt.

A HFPA tagságának 60 százaléka nőkből áll. Mindannyiunknak megvannak a maga történetei. Nekem is, amikor még pincérnő voltam."

-  mondta a kritikus szervezet elnöke, aki hozzátette, édesanyja miatt sem akart feketébe öltözni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK