Botrány:fizetési egyenlőtlenségek A világ összes pénze újraforgatásánál

Michelle Williams és Mark Wahlberg A világ összes pénze c. filmben
Vágólapra másolva!
Mark Wahlberg 1,5 millió, míg Michelle Williams kevesebb mint ezer dollárt kapott azokért a jelenetekért, amelyeket A világ összes pénze újraforgatásánál vettek fel – tudta meg a USA Today.
Vágólapra másolva!

A világ összes pénze korábban azzal került be a híradásokba, hogy a film rendezője, Ridley Scott Kevin Spacey szexbotrányai miatt kivágta a színész jeleneteit a már kész filmből, és kilenc nap alatt újraforgatta Christopher Plummerrel.

Most kiderült, hogy Mark Wahlberg az újabb forgatási napokra összesen 1,5 millió dollárt kapott, míg a főszereplőnő, Michelle Williams napi 80 dolláros gázsit kapott, azaz összesen kevesebb mint ezer dollárt.

Eddig sem Wahlberg, sem Williams nem szólalt meg az ügyben, de a rendező egy korábbi interjúja szerint Williams beleegyezett, hogy akár ingyen is vállalja a plusz forgatást. A színésznő bérezése nyilván az utazás költségeit és napi kiadásait fedezte, úgy tűnik, Wahlberg már nem volt ennyire nagyvonalú.

Michelle Williams és Mark Wahlberg A világ összes pénze c. filmben Forrás: AFP

A négyszeres Oscar-jelölt Williams egyébként egyike azoknak a hollywoodi sztároknak, akik az év elején életre hívták a Time' Up nevű nőjogi kezdeményezést. A mostani béregyenlőtlenségi botrányban az az érdekes, hogy mindkét színészt ugyanaz az ügynökség, a WME képviseli, akik úgy tűnik, elfelejtettek szólni a színésznőnek arról, hogy a munkája több pénzt ér ezer dollárnál.

A világ összes pénze épp egy olyan megtörtént esetet dolgoz fel, amelyben a nagyhatalmú mágnás nem hajlandó 17 millió dollárt kifizetni elrabolt unokája szabadságáért.

A hollywoodi béregyenlőtlenségek mostani esete több színésznőt is megdöbbentett és Twitter-üzenetekben álltak ki Williams mellett.