Jön a magyar misztikus falusi horror

Vágólapra másolva!
Sikerdarab megfilmesítését, romantikus komédiát a harmincasok gyerekvállalásáról és egy hátborzongató horrorfilm előkészítését támogatja a Filmszakmai Döntőbizottság.
Vágólapra másolva!

A miniszter félrelép írója, Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére 10 millió forint gyártáselőkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A fővárosi Játékszínben több mint egy éve teltházzal játszott kiemelkedő sikerű vígjáték megfilmesítése Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda közreműködésével készül, az operatőr Seregi László lesz.

A Kölcsönlakás forgatókönyvét az Üvegtigris sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván közösen jegyzik. A napjainkba átültetett cselekmény vérbeli vígjátéki félreértések sorozata egy olyan lakás körül, melyet – akár a háziak engedélyével, akár anélkül – mindenki kölcsönvesz egy éjszakára...

A Poligamy és Coming out közönségsikereket jegyző Orosz Dénes fogatókönyvíró-rendező Mimi munkacímmel készülő alkotásának előkészítését 10 millió forinttal támogatja a Filmalap. A romantikus vígjáték története a mai harmincasok és a gyermekvállalás körül forog. Az alkotók kacagtató, egyúttal mélyen érzelmes komédiát ígérnek a felnőtté válás viszontagságairól. Az operatőr Fillenz Ádám lesz, aki többek között Orosz Dénes korábbi mozifilmjeit is fényképezte.

Bergendy Péter, az Állítsátok meg Terézanyut! és A vizsga rendezője a hazai filmes palettáról évtizedek óta hiányzó horrorfilmet készít elő Post Mortem munkacímen a Filmalap 5 millió forintos támogatásával.

A történet az első világháború után játszódik egy kis magyar faluban, ahol a temetetlen halottak visszajárnak kísérteni. A Post Mortem főhőse egy halottfotós, aki segít a falubélieknek kideríteni, hogy mi rejlik a természetfeletti jelenségek mögött. A történetet Bergendy Péter, Hellebrandt Gábor és Zánkay Piros közösen jegyzi.